Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Meggyőződésem, hogy továbbjutunk szerdán

A Bayern vezérigazgatójával a SID tudósítója készített interjút az Augsburg elleni 4-1 után.


Herr Rummenigge, érzelmileg hogyan jellemezné a Bayern München sorozatbeli hatodik bajnoki címét?

Amit hat éve átélünk, az egyszerűen egy álom, élvezem. Azt hiszem az elmúlt hat évben ez már a 15. címünk és a körhinta forog tovább, még többet akarunk. A csapatnak és az edzőnek csak gratulálni tudok, amilyen karaktert mutattak az hihetetlen és nagyszerű. A bajnoki cím rendkívüli dolog, mindig leminősítik ha valaki zsinórban hatszor nyeri meg. Pedig nem kellene.

Ha visszagondol az őszre, számolt volna ezzel?

Jupp Heynckes a bemutatásakor azt mondta, nehéz lesz öt pont hátrányt felhozni, most viszont 20-nál többel vezetünk a Dortmund előtt. A csapat nagyszerűen teljesített Juppal. Ami különösen tetszett ebben a csapatban, hogy mindig folytatták, nem álltak le, és mindezt nem arrogáns módon tették. Az öltözőben sörrel koccintottunk, de a csapat már a szerdára koncentrál. Feltétlenük be akarunk jutni a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Mi lesz az esti program?

Semmi. Iszok egy-két pohár vörösbort és elszívok egy szivart. De mindezt otthon, teljes nyugalomban fogom kiélvezni. Ahogy mondtam, amit lehet, mindent meg akarunk szerezni, a csapat nagy ambícióval, motivációval rendelkezik.

Mi rejlik még az idényben?

Jó lenne a Bajnokok Ligájában lépésről lépésre haladni. Az ajtót már kinyitottuk, szerdán át is kell lépnünk rajta. Meggyőződésem, hogy a csapatnak sikerülni is fog.

Hosszabbítanak Franck Ribéryvel és Arjen Robbennel?

Tudjuk, hogy milyen játékosaink vannak a személyükben. Hatalmas eredményeket ünnepeltünk már együtt. Megegyeztünk velük, hogy a megfelelő időszakban foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Lejátsszuk a szerdai meccset és meglátjuk mi lesz. Mindketten elsőosztályúan játszanak, minden csodálatos.

Mi szól a hosszabbításuk ellen?

Nem sok dolog.

Most kezdődik igazán a szezon?

Már a kellős közepében vagyunk. Ez az utolsó negyed, szerdán nehéz meccsünk lesz, ezért sem ünneplünk. Teljes mértékben önmagunkra akarunk koncentrálni és be akarunk jutni az elődöntőbe. Ezután még nehezebb lesz.

Forrás: TZ



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top