Bundesliga

Jupp: Mindenki kiemelkedően végzi a munkáját, a siker mindenkié

A Bayern kiépítette saját Bundesliga-rekordját, sorozatban hatodszorra lett első. 


Jupp Heynckes: Végsősorban az edző felelős mindenért, de elsősorban a játékosok érdeme mindez, nagyszerű munkát végeztek. Nagyon jól működő edzői stábom van, de ez nem csak az én sikerem. Mindenki kiemelkedően végzi a munkáját. Ez a siker mindenkié. Mindenki örülhet is neki, ez nagyszerű teljesítményre vall. Játékosként nekem mindig ez volt a csúcspont. Egy dolog viszont még fontos számomra: Szeretnék köszönetet küldeni Olaszországba, Carlo Ancelottinak. A szezon elején ő képviselte a csapatot, ezért gratulálok neki is a bajnoksághoz. Ő nem csak egy nagyszerű edző, hanem egy nagyszerű ember is. (…) Nem állt szándékomban visszatérni, de az FC Bayernnel való barátságom miatt megtettem. A klubnak nem volt alternatívája, és amikor Peter Hermannal dolgoztam, kölcsönös bizalommal voltunk egymás és a csapat iránt is.


Karl-Heinz Rummenigge: Ma este iszok 1-2 pohár bort a csapatra és az edzőre. Talán egy szivart is elszívok. De mindezt otthon, nyugalomban fogom kiélvezni. Idén mindent meg akarunk szerezni, amit csak lehet. (…) Nem sok dolog szól Ribéry és Robben szerződéshosszabbítása ellen.


Brazzo Salihamidzic: Robben és Ribéry kivételes játékosok. Természetesen Jupp Heynckesnek is megvan a különleges története velük. Büszke vagyok rájuk. A srácok az elmúlt években egy érát képviseltek. Meglátjuk mi fog történni. (…) Német bajnoknak lenni hihetetlen érzés! Köszönöm és gratulálok az egész csapatnak, az edzőinknek, a klubnak és a klassz drukkereinknek ezért a nagyszerű eredményért.


Franck Ribéry: Ez egy különleges pillanat, ugyanis tudod, hogy bajnokok lettünk és ez mennyire fontos dolog számunkra. Nagyon keményen dolgoztunk ezért már a szezon elejétől. Szuper csapatunk van.

Az ünneplés lehetőségéről: Sok tapasztalatom van benne, ezért csak a családommal, illetve egy kicsit a csapattal fogok ünnepelni. Bekapunk valamit, hazamegyünk, majd folytatódhat az edzés. Az ünneplésre csak a munka után lesz időm.




Arjen Robben: Mindig szép dolog bajnoknak lenni. De őszintén, tudtuk hogy ez lesz. Szinte lehetetlen volt, hogy ezt elhibázzuk. Kívülről mindig azt mondogatják: „Nektek van a legjobb keretetek, bajnoknak kell lennetek.” Először viszont tennünk is kell érte, nem kapkuk csak úgy ajándékba a Bundesligát. Gratulálok a csapatnak. Ki kell élveznünk ezt a címet, a koncentrációnkat viszont a labdarúgáson kell tartanunk.

A Münchenben való maradásról: A labdarúgásban bármi lehetséges. Meg kell próbálnod élvezni a focit és összpontosítani rá. Természetesen nem egyszerű, mindannyian emberek vagyunk. Tudnunk kell tervezni, ez minden klubra, tehát az FC Bayernre, de természetesen rám is igaz. Ha más klubok jelentkeznek, el kell gondolkoznom rajtuk. Ami jelenleg fontos számomra, az az utolsó hónap. Mindent beleadok, aztán majd meglátjuk mi lesz. Hogy a Bayern-e az első választás? Az embernek józan ésszel kell kezelnie a dolgot. Ha minden lehetőség adott lesz, meg fogom tudni hozni a döntést.


Niklas Süle: A mai egy nagy nap számomra. Emlékszem, amikor 14 évesen elköltöztem otthonról, illetve amikor 17 évesen profi lettem. Most pedig német bajnokként állok itt.


Sandro Wagner: Végtelenül boldog vagyok a bajnoki cím miatt – amit sokan nem tudnak, hogy nekem ez volt a második. Az elsőből viszont nem vettem ki ennyire a részem.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top