Bajnokok Ligája

Előzetes: Sevilla – Bayern München

Andalúz-bajor rangadóval folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei.


Pokolian jó hangulatú mérkőzésen alapozhatja meg továbbjutási esélyeit szeretett csapatunk, amely a legelővigyázatosabban várja a Sevilla elleni BL-összecsapást. Ennek kifejezetten örülhetünk, ugyanis a friss rekorder Jupp Heynckes felkészültségét, alaposságát ismerve nem lenne szenzáció megállapítani, mi vagyunk a párharc egyértelmű favoritjai. Még akkor is, ha Bayern-részről udvariasan, de korántsem véletlenül beszélnek nagy tisztelettel a Sevilláról. Az andalúzokat a Liverpool-Manchester United-Barcelona hármas sem tudta legyőzni a Ramon Sanchez Pizjuanban, a Dortmund ellen hétvégén hatost dobó Bayern viszont nagyon szívesen megnyerné a kedd esti vendégjátékot – fél lábbal belépve ezzel a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. Nagy kérdés, hogy megtörik-e triplázás óta tartó spanyol-átok és négy egymást követő kiesés után végre továbbjutunk-e egy hispán csapat ellen. Ma este közelebb kerülünk a válaszhoz.



🆚 Közös múlt

Tétmeccsen még soha nem meccselt a Bayern és a Sevilla, 1992-ben viszont játszottak egy barátságos találkozót a felek. Diego Maradona sevillai debütálásán 3-1-es hazai siker született. A vezetést még Olaf Thon szerezte meg szabadrúgásból, ezután jött a fordítás. Érdekességképp a Bayern akkori pályára lépett játékosai: Aumann, Sternkopf, Reinhardt, Kreuzer, Helmer, Thon, Wouters, Schupp, Labbadia, Matthäus, Scholl, Nerlinger, Cerny.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Archiv felvétel” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


📈 Érdekességek, statisztikák:

▪ Jupp Heynckes tovább építheti a Besiktas ellen megtört BL-rekordját: A versenysorozat történelmének legidősebb trénere zsinórbeli 12. győzelmét arathatja a Királykategóriában.

▪ A Bayern klubrekordot jelentő sorozatbeli hetedik évében jutott be a BL-negyeddöntőbe. A Real elleni tavalyi kiesés előtt a Bayern mindig kvalifikálta is magát a legjobb négy közé.

▪ Összességében rekordot jelentő 17. alkalommal vannak a legjobb nyolcban a bajorok, többször mint bármely más klub. A Barcának és a Realnak ez idén 16-odszorra jött össze.

▪ A Bayern a legutóbbi négy spanyol klub elleni párharca során kiesett. A triplázó év utáni vesszőfutás a Real ellen kezdődött, majd a Barca, az Atletico és tavaly szintén a madridiak ellen estünk ki.

▪ A Bayern a legutóbbi 10 meccséből hármat 6-0-ra nyert meg. 2018-ban 14 meccsen 49 gólt szereztek a müncheniek.

▪ Lewandowski 2018-ban 12 tétmeccsen 14 gólt lőtt, Ribéry pedig a legitóbbi öt találkozóján háromszor talált be – annyiszor, mint a legutóbbi 21 meccsén összesen.





🗣 Sajtótájékoztató:

Vincenzo Montella (a Sevilla vezetőedzője): Nyilvánvaló, ha ezen a szinten három sorozatban is versenyben vagy, az sok mentális és fizikai energiába kerül. Nekem viszont nagyon tetszik a jelenlegi helyzetünk. Még nem igazán szoktuk meg, hogy háromnaponta a legmagasabb szinten kell játszanunk, de az erőnlétünk miatt nem aggódom, a motivációnk miatt pedig annyra sem (…) Az ellenfél kilététől függetlenül tovább kell jutnunk. Már most történelmet írtunk, de ezzel még nem vagyunk kiegyezve. Megpróbáljuk végigvinni a lehetőségeinket. (…) A labdabirtoklás nem egy taktika, viszont nagyobb esélyed van győzni, ha te gyakorlod. A Bayern megszokta, hogy sok gólt szerez, hogy birtokolja a labdát. Meg kell tréfálnunk őket, olyan dolgokkal kell előállnunk, amelyek szokatlanok számukra.

Pablo Sarabia (a Sevilla középpályása): A saját stadionunkban és szurkolóink támogatásával nagyon erősek vagyunk. Azt hiszem egy nagyon intenzív Sevillát láthatunk majd. (…) Mindig arról álmodozol, hogy a következő körbe kerülsz, viszont tudod mennyire nehéz feladat ez. Nem mi vagyunk a favoritok és nem lesz könnyű megverni a Bayernt. Viszont megvannak az erősségeink és kvalitásaink, ha a legjobbat hozzuk ki belőlük akkor továbbjuthatunk. (…) Mondhatni, hogy a Bayernnek ugyanaz az általános filozófiája, mint ahogy a Barca is játszott ellenünk. Intenzívek, megpróbálják uralni a meccset és a labdát. Viszont ez a két csapat és a versenysorozat sem ugyanaz. Ez egy teljesen más teszt lesz.

Jupp Heynckes: A legmagasabb tiszteletem irántuk, a Sevillának nagyszerű kvalitásaik vannak. Akaraterősek, nagy agresszivitást és játékbeli klasszist tanusítanak. A többi meccshez hasonlóan belőlük is a lehető legjobban fogunk felkészülni. Győzelmet kívánok magunknak, azzal kell foglalkoznom, hogy sikerüljön. Az FC Bayernt nem lehet megrendíteni az atmoszférával.

Javi Martínez: Nagyon jó fejlődésen mentek keresztül, nagyon veszélyesek. Száz százalékot kell nyújtanunk a továbbjutásért, reméljük, hogy jó eredményt tudunk elérni itt. Támadólag, de mindig a megfelelő kontrollal és egyensúllyal kell játszanunk. Főleg védekezőleg kell jól teljesítenünk.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp és Javi részletes sajtótájékoztatója” class=”out”]

Jupp: A Bayernt nem lehet az atmoszférával megrendíteni


[/toggle]
[/toggles]



👥 Előzetes kezdők:

Sevilla:  Rico – Escudero, Lenglet, Kjaer, Navas – N’Zonzi, Pizarro – Sarabia, Vazquez, Correa – Muriel

Bayern: Ulreich – Alaba, Hummels, Boateng, Kimmich – Martínez – James, Thiago, Müller, Robben – Lewandowski


🚫 Hiányzók:

Sevilla: Eltiltás miatt Ever Banega nem lesz ott a hazaiak kezdőjében. Sérülés miatt Sebastian Corchia is kihagyja a meccset.

Bayern: Csak két profijátétkos nem utazott el a csapattal Sevillába: Neuer már focicsukában rója a köröket, de pár hétig még biztosan nem lesz bevethető. Coman pedig továbbra is a bokszalag-szakadását heveri, ő talán csak a BL-döntőre épülhetne fel.


⚠ Veszélyeztetett játékosok

Sevilla: Ben Yedder, Mercado

Bayern:  Lewandowski, Kimmich, Tolisso, Boateng, Rudy

A csoportkör óta szerzett sárgákat a negyeddöntők után törlik, minden játékos tiszta lappal kezdi az elődöntőket – kivéve az, aki a negyeddöntő-visszavágón kapta meg a harmadik sárgáját, neki ki kell hagynia az elődöntő első meccsét.


🔎 Ellenfélnézőben

Nagyító alatt: A SEVILLA


📺 Közvetítés / Stream 💻

2018.04.02. | 20:45 Sport1 élő / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


👨 Játékvezető:

Daniele Orsato, a 42 éves olasz játékvezető 19 Bajnokok Ligája meccsen bíráskodott eddig, a Bayern meccsén viszont még soha. A Sevillának kétszer fújt, tavaly a Leicester otthonában elbukott 2-0-ás, és a 14/15-ös szezon nyolcaddöntőjében, a Villarrealban megnyert 3-1-es meccsen.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top