Bundesliga

Jupp: Nem aggódom a Bayern jövője miatt

Heynckes a BVB elleni slágermeccs előtt tájékoztatta a média képviselőit. 


A személyi helyzetről: Arturo Vidal sérülten, erős combizomzúzódással tért vissza a válogatottból, a dokik azt tanácsolták, hogy ne vessük be őt. Juan Bernatnak ismét van egy enyhe sérülése. A többiek bevethetőek.

A Dortmundról: Ha a Dortmund Münchenbe utazik, rendkívül motiváltan játszanak. Feltételezem, hogy egy olyan dortmundi csapattal találkozunk, amely képes lesz felvonultatni a teljesítménypotenciálját. Komoly támadókvalitással rendelkeznek, nagyon jó egyéni játékosaik vannak. A lemaradásuk okát nem szeretném távolból megítélni, de valószínűleg kvalifikálják magukat a BL-be.

A bajnoki címről: Számunkra másodlagos, hogy melyik héten leszünk bajnokok. Nagyon nyugodtan és józanul tekintek erre a kérdésre. A Dortmund elleni meccsel megkezdődnek az áprilisi angol hetek, szinte mindig héten két meccsünk lesz. Jó lenne egy győzelemmel megkezdeni ezt az erőltetett menetet.

A Sevilláról: Még nem gondolok rájuk. Hogy informálódok róluk, az természetes és lényeges is. De ismét elmondom: Egy válogatott szünet után mindig nehéz visszakerülni abba a játékfolyamba, amelyben korábban voltunk.

Tuchel visszamondásáról: Most más problémáim vannak, a sportszakmai dolgokra koncentrálunk. Minden más dolog a vezetőség kezében van.

A saját állapotáról: Ha az FC Bayern edzője vagy, az olyan mint egy életelixír, mint a fiatalság forrása. Annak is érzem magam.

Neuerról: Növelni fogja a futási adagot, mindeközben a fitneszteremben dolgozik. Kikúrálta a sérülését.

Ribéryről és Robbenről: Ebben a témában nem én vagyok a megfelelő tárgyalópartner, nem én hozom a döntéseket arról, hogy Franck és Arjen a következő szezonban is itt játszanak-e. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon örültem mindkettejük edzésteljesítményének. Arjen ezen a héten úgy edzett, mint egy 25 éves, de Franckot is úgy kellett lefognunk, annyira élénk, élettel teli volt. Még biztosan várhatunk tőlük pár dolgot.

Lewandowski távozni akar? Ha tudnám sem mondanám el. Azt őszintén elmondhatom: ismerem a spanyol médiát, természetesen sokat spekulálnak. Nem ismerem a helyzet állását, hogy volt-e egyáltalán valami konkrétum. Ezért feltételezem, hogy Robert az elkövetkezendő két-három évben sok gólrekordot fog megdönteni.

A jövőjéről: Mindezidáig sok fontos és kevésbé fontos ember foglalt állást a jövőmről. Nemrég kijelentettem, hogy világos alapelveim vannak és a kezdetektől fogva tudtam, mit fogok tenni.

A Bayern átalussza az áttörést? Azt hiszem, hogy a vezetőségnek világos elképzelései vannak a Bayern jövőjéről. Az átmenet fokozatosan lesz bevezetve. Hasan Salihamidzic egy nagyon értékes, aktív, szorgalmas menedzser, Rummeniggével és Hoenesszel felelnek a jövőért. Ez fontos. Az embernek innovatívnak és aktívnak kell lennie. Nem aggódom, úgy tűnik jövőre is bajnokok leszünk.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top