Egyéb

Gólgazdag focifesztivál a Liverpool – Bayern legendák meccsén

5-5-ös döntetlenre végeztek a csapatok, a meccs győztesei a szurkolók voltak.


Szombat délután az 54.014 nézőtől csordultig megtelt Anfield Roadon került megrendezésre a már hónapokkal ezelőtt beharangozott Liverpool – Bayern jótékonysági meccs, amelyen a két klub egykori, meghatározó (és kevésbé annyira meghatározó) játékosai vettek részt. A nézőközönség nem csalódhatott, ugyanis kiváló színvonalú mérkőzést láthattak. 


Liverpool Legends 5-5 (4-4) Bayern Legends

Liverpool: Dudek (52. James) – McAteer (52. Kvarme), Carragher, Agger, Riise (63. Babb) – McManaman (52. Berger), Gerrard, Alonso (46. Hamann/70. McAllister/82. Smicer) – Kuyt. Fowler (46. Smicer/63. Rush/76. Aldridge/86. Riise), Owen

Bayern: Butt (70. Gospodarek) – Tarnat, Demichelis, Lizarazu (46. Witeczek) – Matthäus (61. Pflügler), Zé Roberto – Zickler, Sergio (66. Misimovic), Makaay (63. Ottl) – Elber (46. Alonso), Toni (56. Zimmermann)

Gólok:  1:0 Kuyt (5.), 2:0 Owen (9.), 3:0 Fowler (17.), 3:1 Toni (20.), 3:2 Zickler (22.), 3:3 Sergio (30.), 3:4 Zickler (33.), 4:4 Fowler (45.), 4:5 Alonso (72.), 5:5 Kvarme (87.)






Az egykori játékosok egy könnyed focifesztivált varázsoltak a pályára, csak az első félidőben nyolc gól esett – nem is akármilyen sorrendben: Kuyt, Owen és Fowler jóvoltából a Liverpool 18 perc alatt már hárommal ment, akkor úgy tűnt ennek csúnya Bayern-verés lehet a vége. Jó szokásukhoz híven a németek persze nem hagyták annyiban, Toni és Zickler fejesgóljaival villámgyorsan csökkentették a hátrányt. Később Paulo Sergio egy távoli, helyezett lövéssel egyenlített, majd egy Xabi Alonso hibát (gólpasszt) kihasználva az aktívan játszó Zickler meg is fordította a meccs állását – igaz nem sokáig, félidő előtt Robbie Fowler egy megpattanó szabadrúgásból tudott egalizálni. A második félidőben sokáig csak próbálkoztak a már felforgatott csapatok, de egyiküknek sem sikerült megszerezni a vezetést – egészen Xabi szabadrúgásgóljáig, amelyet a baszk már a Bayern színeiben szerzett meg. A 88. percig úgy tűnt, ezzel a góllal valahogy győzni tudunk a liverpooli szentélyben, Kvarme azonban egy bombagóllal biztosította be a meccs 5-5-ös végeredményét.


Összefoglaló:

https://www.youtube.com/watch?v=HQyDNVyoahs




Képek: 

Rengeteg ismerős arc, számtalan emlék.

Lothar Matthäus életében először lépett pályára az Anfielden, lecserélésekor nagy tapsviharral illették.

Hans-Jörg Butt neve mellé egy óriási baki is felírható, erről a gólról viszont nem tehetett. Kuyt, Fowler és Lizarazu nézik közelről a találatot.

Elber és McManaman egy korosztályban tolták, Xabi Alonso ékelődött be közéjük.

Makaay, Carragher és Toni

Az örökifjú Zé Roberto végigjátszotta a meccset.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top