Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: A jobbhátvéd poszt komplexebb a hatosnál

A 2017-ben az „Év válogatott játékosa” címet elnyerő, nemrég 2023-ig hosszabbító Joshua a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújának pár részletét közöljük.


A terveiről, céljairól: Természetesen szívesen lennék a német labdarúgás egyik arca. A Bayernnél és a válogatottban is vezérjátékossá akarok válni. Semmiképp sem félek ettől a szerepkörtől, szívesen vállalom a felelősséget. Ez persze csak folyamatosan jó teljesítmény mellett működik.

A kapitányságról: A válogatottban kétszer már felhúzhattam a kapitányi szalagot, egyszer a Konföderációs kupán, egyszer az Azerbajdzsán elleni selejtezőn. Ezek olyan dolgok, amelyek alapján úgy észlelem, hogy a hierarchiában talán előrébb kerültem.

A jobbhátvéd posztról: Két éve, a 2016-os VB előtt még azt mondtam volna: A jobbhátvéd poszt rendben van, de hosszútávon valószínűleg nem tudnám elérni a nemzetközi topszintet. Időközben viszont olyan fejlődést vettem, hogy úgy gondolom: Jól lehet, hogy jobbhátvédként is döntő szerepet vállalhatok. Profi szinten Joachim Löw volt az első, aki ott látta a pozíciómat. Ezt köszönöm neki!

A hatos posztról: Ez a játék központi pozíciója, bármelyik oldalról megkaphatod a labdát, gyakorlatilag minden akciónak a részese vagy és 360 fokos látószögre van szükséged. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy a szélsővédő pozíció még komplexebb.

A jobbhátvéd poszt komplexitásáról: Szélsővédőként az oldalvonal miatt korlátok közé vagy szorítva. De ezen a poszton sokkal több intenzív futásra, sokkal több fontos védelmi párharcra van szükség, a széleken az ellenfél legjobb és leggyorsabb játékosaival találkozik az ember. Ideális esetben a támadójátékból is ki kell venni a szerepet.

A Peppel való első megbeszéléséről: Herr Guardiola játékosként annyira tökéletesen elemzett engem, hogy azonnal magamra ismertem. Világosan elmondta, hogy nem német alibitehetségként érkezem. Azt mondta, hogy valós esélyeim vannak. Különben nem jöttem volna.

A Guardiola alatti edzésekről: Pep alatt tettem meg a legnagyobb lépést. Aki egyszer az ő irányítása alatt edzhetett, az bizonyos dolgokat soha nem felejt el. Olyan területekre mutatott rá, amelyeket korábban nem ismertünk.

Heynckesről: Az irányítása alatt megtanultam az új pozíciómat valamelyest védekezőbben felfogni. Azt mondta, hogy védő vagyok, nem kell minden támadást végigkísérnem.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top