Bundesliga

Kijózanító vereség Lipcsében

A Bayern ezúttal nem teljesített jól, helyzeteket is alig dolgozott ki a Leipzig ellen.


Az üldözők nyertek, a Bayern vereséget szenvedett, így Jupp csapata nem hogy ebben a fordulóban, saját erejéből talán még a következőben sem biztos, hogy ünnepelhet, addig lesz ideje kijózanodni. A Lipcse elleni hagyományosan szoros meccs után 17 pontra csökkent az előnyünk. De legalább nem sérült meg senki. Lássuk mi történt vasárnap este…


A Besiktas elleni találkozóhoz képest hat változás történt a Bayern kezdőjében, átlagban épp ennyit rotál Jupp meccsenként. Ezúttal Rafinha, Boateng, Martínez, Ribéry, Lewandowski és a kisebb sérülést elszenvedett, de a spanyol válogatottba már utazó Thiago kárára Kimmich, Süle, Rudy, James, Bernat és Wagner került be a startformációba. A csütörtöki EL-továbbjutás után kissé Hasenhüttl is tartalékosan rakta össze csapatát, például Werner, Augustin és Forsberg sem kezdett, természetesen a lipcsei Péter ott volt a hazaiak kapujában.

Az első félidőben egyetlen Bayern helyzeten, Wagner gólján kívül Jupp csapata nem tudott kapuralövéssel próbálkozni, ellenben a Lipcse 13-ból egy alkalommal be tudta venni Ulreich kapuját  – a hazaiak emellett sokkal bátrabban és jobban játszottak, ez a teljesítményükön is meglátszódott, örülhettünk is, hogy nem előnnyel vonultak pihenőre.

A második félidőben folytatódott a Lipcse támadássorozata, ezt nem is úszhatta meg kapott gól nélkül a kissé lélektelenül játszó Bayern. A félidő második felében már érezhető volt a bajorok ritmusváltása, ez azonban nem volt elég a meccs megfordítására, de még a döntetlenre sem, helyzete is alig akadt a Rekordbajnoknak.


RasenBallsport Leipzig 2-1 (1-1) FC Bayern München

RB LEIPZIG: Gulácsi – Laimer, Konaté, Upamecano, Ilsanker – Kampl, Demme, Keita (Forsberg 68.) – Sabitzer (Werner 10), Poulsen, Bruma

FC BAYERN: Ulreich – Kimmich (Rafinha 79.), Süle, Hummels, Alaba – Rudy – Müller, Vidal, James (Lewandowski  72.), Bernat (Ribéry 61.) – Wagner

GÓLOK: Keita (37.), Werner (56.) ill. Wagner (12.)



Az első félidő történései:

▪ 5. perc – Kimmich fegyelmezetlensége után Bruma szerzett labdát a kapu előterében, kísérletének Ulreich állta útját.

⚽ GÓÓÓL!!! 12. perc, ki más mint Wagner? James csodálatos beadását Sandro bólintotta át a hosszúba! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Wagner gól” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 14. perc – Poulsen Hummelsől leszakadva egy az egyben vihette Ulreichre, de többszöri próbálkozás után sem tudott túljárni az eszén. Jó kis meccs!

▪ 19. perc – Laimer jobboldali beadását zavartalanul fejelhette kapura a csereként beállt Werner. Szerencsére épp Ulrech kezébe érkezett a labda.

▪ 27. perc – Keita 20 méteres szabadrúgását Ulreich tornázta ki óriási bravúrral a léc alól! Szöglet.

▪ 28. perc – Az előző helyzetből kialakult szöglet után kisebb keveredés alakult ki a Bayern kapuja előtt, a Werner elé került labdát Ulreich blokkolta, a hálóba érkező labdát azonban James még a gólvonal előtt tisztázni tudta. Ezt is megúsztuk.

▪34. perc – Lainer beadására Werner érkezett nagy lendülettel, a labda végül a védők, a kapus és az ellenfél támadója között is elhaladt. Jobb a Lipcse.

⚽  37. perc – Ott a megérdemelt egyenlítés… a Bayern-védők szerencsétlenkedése után Keita előtt kötött ki a labda, aki ezt a helyzetet már nem puskázta el a Lipcsének. 1-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Keita egyenlítése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Az első félidő végén a Lipcse megiramodott párszor, veszélyes helyzetig azonban nem jutottak el. A Bayernnek össze kell szednie magát, ha nem akar ma vereséget szenvedni.





A második játékrész eseményei:

▪ 53. perc – Gyors lipcsei támadás után Bruma jön balról, lövése azonban elkerüli a kaput.

⚽  GÓL, fordít a Lipcse… A Gulácsi kirúgásából keletkezett szituáció végén Werner probléma nélkül került a kapu elé, majd értékesítette Sven mellett a ziccert. 2-1 oda!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Werner fordítása” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 61. perc – Ismét Werner veszélyeztet, ezúttal az ötös jobbsarkáról az oldalhálóba lőtt.

▪ 62. perc – Hummels tizenhatoson belüli lövését Gulácsi védte óriási reflexszel!

▪ 68. perc – Kimmich és Müller összjátéka végén a fiatal jobbhátvéd beadására Vidal érkezett – 1-2 méterről azonban a kapu fölé bólintott, hihetetlen.

▪ 81. perc – Mezőnyjátékon kívül a kapu előtt nem történtek említésreméltó helyzetek, a Rudy szabadrúgása utáni Hummels fejes is csak a kapu tetejére pottyant.

▪ 84. perc – MEG NEM ADOTT BÜNTETŐ, még a videófelvételek visszanézése után sem ítéli meg a talán jogos büntetőt a Bayernnek Fritz. Marad a 2-1…

▪91. perc – Egy beadás után Wagner fordult kapura, lövése egy védőről a kapu mellé pattant.


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top