Bajnokok Ligája

Kettős győzelem, Jupp BL-rekord a Besiktas otthonában

Hangulatos mérkőzésen, megérdemelten győzte le idegenben is ellenfelét a Bayern. 


A Bayern idegenben, a nagyon hangulatos Vodafone Parkban is legyőzte a Besiktast, a müncheniek ezzel kettős győzelemmel és 8-1-es összgólaránnyal jutottak be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé! Jupp Heynckes ezzel zsinórbeli 11. győzelmét aratta a Bayern mestereként, amelyre a sorozat történelmében még egy tréner sem volt képes.  Sorsolás pénteken délben, előtte azonban nézzük, hogyan verte meg török ellenfelét a német Rekordbajnok.


A hétvégi meccshez képest Jupp csak két pozícióban változtatott, Kimmich és Robben helyett Rafinha és Thiago került a kezdőbe – a túloldalon Quaresmán, Medelen és Vagner Love-on kívül a teljes csapat kicserélődött az odavágóhoz képest. A csapatok minőségbeli különbége az első félidőben kirajzolódott, a török csapat bár próbálkozgatott, sok esélyt nem jelentett Sven kapujára. A Bayern nem teljes tudása szerint játszott, de a mezőnyt uralta és a vezetést is megszerezte. Fordulás után Gönül hathatós segítségével növelni is tudta azt, a törökök viszont nem adták fel a szépítés lehetőségét, majdnem egyenlíteni is tudtak, a meccs végén azonban Wagner biztosította be a kettős Bayern-győzelmet.


BESIKTAS 1-3 (0-1) BAYERN MÜNCHEN | ÖSSZESÍTÉSBEN: 1-8

BESIKTAS:  Tolga – Gonul, Medel, Necip, Erkin – Quaresma, Özyakup, Arslan, Lens – Pektemek, Vagner Love

BAYERN: Ulreich – Rafinha, Boateng, Hummels (Süle 46), Alaba – Martínez – Müller, Vidal, Thiago (Vidal 35), Ribéry – Lewandowski (Wagner 67)

GÓLOK: Vágner Love (59′) ill. Thiago (18), Gönül (47′ – öngól), Wagner (84′)



Az első félidő történései:

▪ 2. perc | Alaba beadására Vidal jött lendületből, fejese azonban elkerülte a kapu jobboldalát.

▪ 10. perc | Ismét Alaba volt az egyik főszereplő, távoli szabadrúgását Tolga védte, a kipattanót Müller vágta közelről csúnyán fölé.

▪ 17. perc | Vidal teljesen üresen vehette át a labdát a kapu előterében, Ribérynek leadott passzát a francia nem tudta már elsütni, az ellenfél védője még időben lépett közbe.

⚽ VEZETÜNK! A 18. percben Thomas Müller hajszálpontos beadását Thiago lendületből balbelsőzte a kapuba!!! Megérdemelt gól a spanyol középpályás és a Bayern részéről is!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Thiago vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 29. perc | A kiválóan játszó Alaba veszélyes szögletét Hummels fejelte mellé 10 méterről. Gólszerzési kísérletnek feljegyezhetjük.

▪ 32. perc | Az első hazai kapuralövés Quaresma nevéhez fűződik, a tizenhatos sarkáról eresztette meg és lőtte fölé a játékszert.

 33. perc | Újabb „török” próbálkozás, Lens középtávoli, középre érkezett erőtlen lövése nem okozott gondot Svennek.

▪ 35. perc | A bokafájdalmakra panaszkodó Thiago helyett James érkezett. Reméljük csak elővigyázatosságból jött le az eddigi egyedüli gólszerzőnk!

▪ 37. perc | Vérszegény Besiktas próbálkozás, Quaresma szabadrúgásból lőtt fölé-mellé, Ulle résen volt.

 39. perc | Rafinha szögletét Boateng bólinthatta a kapu felé, a teljesen üresen felugró védő próbálkozása azonban fölé ment.

 44. perc | Az eddigi legkomolyabb török helyzet Hummels közbelépésének hála a kapuig sem jutott el.


Gólszerzőnket remélhetőleg csak óvatosságból kellett lecserélni.




A második játékrész eseményei:

 GÓÓL!!! Rögtön az első félidő elején Bayern gólt ünnepelhetünk, Rafinha beadását Tolgan és Gönül szerencsétlenkedte be, az öngól végül az utóbbi játékos nevéhez fűződik. 0-2, összessítésben pedig 0-7!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gönül öngólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 Szépít a Besiktas, 1-2 az 59. percben! Alaba eladott labdája egy Besiktas játékos által Vágner Love elé került, aki be is passzírozta a labdát Vidal gyűrűjében.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Vágner Love szépítése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 62. perc Nem csak a hazai drukkerek, játékosaik is vérszemet kaptak, centiken múlt hogy nem sikerült egyenlíteniük, Pektemek beadásra való érkezése pattant le egy védőnkön!  A Besiktas azóta is nyom, szurkolóik hajtják őket előre.

▪ 76. perc | James jobbról befelé húzódva kereste a kapuralövési lehetőséget, jó 20-ról el is vállalta azt – mellé ment.

▪ OTT A HARMADIK! A 84. percben Ribéry szép kiugratását James továbbította Alaba felé, aki Wagner mellkasára, a német támadó pedig a kapuba varázsolta a labdát. Összesítésben már 8:1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Sandro Wagner gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Komoly említésreméltó esemény már nem történt, a Bayern simán ment tovább.


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top