Bundesliga

Heynckes: Nem értékelném az eredményt | Reakciók: FCB 6-0 HSV

Jupp mellett Robben és Hummels, Tolisso sérülése kapcsán Broich doki is megszólalt.

Boateng a 250. tétmeccsét abszolválta Bayern-mezben.


Jupp Heynckes: Remekül kezdtünk, húsz perc után 3-0-ra vezettünk, a csapat az első félidő utolsó tíz percét leszámítva nagyon koncentráltan játszott. Hazai pályán nehéz ezt az eredményt az ellenfélnek korrigálnia. A hamburgiak a tabella végén és hihetetlen nyomás alatt állnak. Sokat terveztünk a mérkőzésre, fontos, hogy nem vettünk vissza és semmit nem engedtünk az ellenfélnek. Ez az elkövetkezendő meccsek miatt, többek között a Besiktas ellen is fontos tényező lesz. Összességében egy fölényes és megérdemelt győzelmet arattunk egy bizonytalan csapat ellen, ezért az eredményt inkább nem is értékelném.

Tolisso sérüléséről: Az ellenféllel sípcsonton rúgták egymást. Coconak nagyon erős fájdalmai vannak, úton van Dr. Müller-Wohlfahrt praxisa felé, ott lesz kivizsgálva. Ezután többet fogunk megtudni.

Az edzőkérdésről: Erről nem fogok többet nyilatkozni, egyszerűen várjanak ki.


Dr. Holger Broich: Nyomásra erős fájdalmat érez a jobb sípcsontja alatt. A törést kizárhatjuk, de biztos ami biztos Dr. Müller-Wohlfahrtnál vizsgáljuk a mikrotörés lehetőségét.

A meccs áldozata, Corentin Tolisso. A dokik kizárták a törés lehetőségét.


Arjen Robben: Nagyon jól startoltunk, ez mindig kulcsfontosságú. Mindegy, hogy 20, 10 vagy 5 pont az előnyünk, a Bundesligában folytatnunk kell ezt a teljesítményt, nem tudunk simán csak a Bajnokok Ligájára koncentrálni. A bajnoki meccseken is meg kell mutatnunk, hogy jó formának örvendünk. A félidő előtti utolsó tíz percben kevésbé voltunk koncentráltak, de ez normális, nem vagyunk robotok.

A HSV iránti sajnálatról: Szerintem a hamburgiak nem akarják, hogy sajnálják őket. Ilyen a foci, ez a realitás, a HSV most ebben a helyzetben van. Ettől viszont nem fogunk sajnálattal menni a mérkőzésbe. Játszani akarjuk a játékunkat, gólokat akarunk lőni és élvezni akarjuk a meccset. A HSV számára keserkés a 6-0, ez egy nagyszerű klub.


Mats Hummels: 30 perc után valamelyest lazábban játszottunk, félidőben az edző szóvá is tette ezt. Fordulás és a 4-0 után újra nagyobb lendületet kaptunk.

Az edzőkérdésről: Beszéltem vele, de ennek a tartalma közöttünk marad. Senkinek nem kell bizonyítania, egyszerűen kivárjuk a döntését.


Franck Ribéry: Előre szóltam a feleségemnek, ha gólt szerzek, a fiammal fogom ünnepelni, egy gól mindig különleges érzés a számára. Az, hogy az Bundesliga történelmének 51.000. gólját szereztem, számomra mindegy, a mezemért, a szurkolókért, a klubért játszom. Ha úgy teszem mint ma, az örömet okoz számomra, boldog vagyok, ha a pályán lehetek.

A jövőjéről: Fogalmam sincs mi lesz a jövőmmel, várnom kell. Természetesen nem egyszerű szituáció, de minden nap edzem és 100 százalékot nyújtok a pályán. Tisztelem a klubot, folytatni akarom a mai teljesítménymet.

David Alaba – Ribéryről: Franck mint mindig, nem mint korábban, jó formában van. Soha nem hagyott fel azzal, hogy fontos legyen számunkra. Mint mondtam: Mindig jó formában volt. Személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen jó meccset teljesített, megmutatta, hogy mindig keményen dolgozik és megpróbál a csapat segítségére lenni.


Bernd Hollerbach: Nyugodtan és bátran akartuk kezdeni a meccset, de ha területet adsz a Bayernnek, 20 perc alatt 3-0-ra fognak vezetni, itt véget is ért számunkra a meccs. Ha valamit elakarsz érni itt, kellemetlennek kell lenned. A vereség módjával nem voltam elégedett, beszélnem kell a srácokkal, erre nincs magyarázat.


Gotoku Sakai: A meccs elejétől kevesek voltunk, nem beszélünk félre. Könnyed gólokat kaptunk, a Bundesligában ezt nem lehet megtenni. Sokat terveztünk, másfajta teljesítményt akartunk nyújtani. Sajnálom a szurkolóinkat.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A mérkőzés összefoglalója” class=”out”]

Idén is felfaltuk a Hamburgert | FCB 6-0 HSV


[/toggle]
[/toggles]Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top