Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Ha szükséges lesz, sor kerül a 100 milliós transzferre

A Bayern vezérigazgatója a GQ magazinban TV-s pénzekről, a 100 milliós transzfer kockázatairól, tehetségfigyelésről is beszélt.


A Bundesliga TV-s bevételeiről: Növekedni fognak. A legfontosabb szereplők még egyáltalán nem részesei a játéknak. Az olyan amerikai vállalatok, mint az Apple, Amazon, Netflix, még mind jönni fognak, nekik mindegy, hogy 500 millióba vagy egy milliárd euróba kerülnek a közvetítési jogok. Számukra csak az a lényeg, hogy ezek exkluzivak-e és segítik-e őket a növekedési stratégiájukban. Egyelőre az első tapasztalataikat gyűjtik, később erősebbek és céltudatosabbak lesznek. Ha beszállnak, az árak a magasba fognak emelkedni.

Az első 100 milliós transzferről: Ha szükséges lesz, sor kerül rá. Olyan időkből érkeztünk, amelyben mindez még elképzelhetetlen volt. Ma viszont olyan döntéseket kell hoznunk, amelyeket elemeznünk és értékelnünk kell. A legfontosabb kérdés, hogy sportszakmailag van-e értelme, illetve újrafinanszírozható-e egy ilyen transzfer. Egy topsztár esetében talán könnyebben megtérül az összeg, mint egy átlagos profinál, a topsztár mezére nagyobb a kereslet és általánosságban jobban a fókuszban áll, amely oda vezethet, hogy a szponzorok számára érdekesebbé válhat a klub. A pályán mutatott kvalitásairól beszélnünk sem kell. De amivel jár a megvétele, az részben a jövőre is kihatással van.

A tehetségfigyelésről: Feltűnt, hogy különösen az angol klubok esetében figyelnek és szereznek meg 10-12 éves játékosokat, amelyre sok pénzzel beszélik rá a szülőket. Ezt megfontolandónak tartom. Készen állunk megtenni pár dolgot, de nem mindent. Jelenleg sokkal agresszívebben figyeljük az utánpótlásrészleget, készen állunk sokkal több pénzt kiadni, mint korábban. A kérdést viszont mindig fel fogjuk tenni magunknak: Hol van az a határ, amelynél azt mondjuk: Ezt már nem! – még akkor is, ha az egész világ Messi 2 után kutat.

Az 50+1-es szabály változásáról: Nem vagyok döntően ellene, nem aggódok miatta. Azt hiszem minden klubnak önmagának kell eldöntenie, hogy nyit-e a befektetők felé, milyen mértékben nyit a befektetők felé, vagy egyáltalán nem nyit a befektetők felé. Az FC Bayern klubszabályzata kimondja, hogy a részvények maximum 30 százalékát lehet értékesíteni. Remélem, hogy a DFL felszabadítja az 50+1-es szabályt. Valószínűleg lesznek benne korlátok, az átmenetet természetesen mint mindig, ezúttal is óvatosan kell elvégezni.

A Bayern feltarthatatlanságáról a Bundesligában: Én is szívesen örülnék nagyobb konkurenciának, de a liga többi csapata számára akkor sem lenne egyszerű. Hihetetlen minőségi csapatunk van, talán a legminőségibb, amely valaha is volt az FC Bayernben.

Aubameyang és a Dortmund viszályáról: A játékosoknak tisztelniük kell a klubot, a vezetőséget és különösen az edzőt. Ez az erők kölcsönhatása. Nem fenyegetek egy játékost sem azzal, hogy a lelátóra ültetem, ez értékcsökkenést jelentene. Az értékeknek pedig a pályán, nem pedig a lelátón kell lenniük.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top