Akadémia

Városi derbi lesz az Allianz Arénában!

A Bayern II és az 1860 profijai ütköznek. 


A Regionalliga 36. fordulójában az FC Bayern II a visszasorolt 1860 München első csapatát fogadja hazai pályán. Az előzetes tervek még úgy szóltak, hogy az odavágóhoz hasonlóan az április 29-én, 15 órakor lejátszandó meccs is a Grünwalder stadionban kerül megrendezésre – a Bayern viszont mindenki nagy örömére úgy döntött, az Allianz Arénába viszi át a városi derbit.

„Ez a derbi egy igazi csúcsmeccs lesz, talán a bajnokságért való küzdelemben, ezáltal pedig a harmadosztályért folytatott rájátszásban is irányadóként bír majd. A mérkőzés nagy jelentősége miatt az otthonunkban, az Allianz Arénában akarunk játszani és reménykedünk a második csapatunk lehető legnagyszerűbb támogatásában.” – nyilatkozta Brazzo Salizamidzic, aki játékosként korábban már többször is megtapasztalhatta, milyen érzés városi derbit játszani.

„Ha pirosak játszanak a kékek ellen, az egész város fejében ez jár. A müncheni városi derbi egy igazi klasszikus, és minden évben abszolút csúcspontja a Regionalliga-idénynek. A kilátogatók számára ez egy igazi futballnyalánkság lesz.” – mondta a bajor futballszövetség képviselője,  Josef Janker.

Ezzel a döntéssel akár az országos Regionalliga rekord is megdőlhet, 2015-ben az Aachen és az Essen találkozóján 30.313-man gyűltek össze, az Allianz Aréna pedig maximális kapacitással várja az érdeklődőket. A bajor tartományi Regionalliga-csúcsot az a 21.219 néző tartja, aki a kismünchen 2017-es augsburgi vendégjátékán látogatott ki a meccsre.

Az április végi derbit a német Sport1 is közvetíti, tehát az érdeklődők online is nézhetik majd a rangadót! A tabella jelenlegi állása szerint a két müncheni klub a tabella első két helyét foglalja el, egyelőre az 1859+1 van előrébb. 



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top