Interjúk és nyilatkozatok

Jupp: BL? Javulnunk kell, mindennek passzolnia kell

A SPORT BILD-nek tett exkluziv Heynckes interjú utolsó adagja.


A BL-esélyekről reálisan: Hogy teljesen őszinte legyek, ehhez még javulnunk kell. A játékosainknak egészségesnek és topfittnek kell maradniuk, a normál formájuknál még többet kell nyújtaniuk. Motiváltabbnak, szenvedélyesebbnek kell lenniük, mindenkinek meg kell szakadnia a másikért. Ha ezt ki tudjuk csikarni, lesz esélyünk. De mindennek passzolnia kell, minden egyes alkalmazott között bombaszerű atmoszféra szükségeltetik.

BL-győzelem Neuerrel a kapuban? Vágyálom lenne, ha április elején játszhatna. De egy valami világos: Sven Ulreich szuperül véd és óriási fontosságot dolgozott ki magának a csapatban. Mindazonáltal természetesen azt kívánom, hogy Manuel egészséges maradjon és utazhasson el a VB-re is.

Coman sérüléséről: Kingsley az első pillanatokban nem közölte világosan, hogy nem tud tovább játszani. Szerencsére közösen döntöttünk arról, hogy a lehető leghamarabb csinálunk kell egy MR-vizsgálatot. A diagnózis mindannyiunk számára nagy csalódás volt. Kingsley kiesése egy érzékeny veszteség számunkra, ebben a szezonban ő a feltörekvő csillagunk. Gyorsaságával, cselezőkészségével aranyat ért számunkra. A csapat szerkezetében kell elkezdenünk helyettesíteni őt, egy az egyben viszont Kingsley nem pótolható.

James a balszélen? A Real Madridnál részben játszott ezen a poszton, néha a jobbszélen is. Viszont nincs meg neki a kezdősebessége és a cselezőkészsége. James jó körültekintéssel rendelkező fantáziadús játékos, aki sok szituációban megfelelően cselekszik. Viszont nem kimondott játékos a szélre.

Jamesről: Nőtt a csapatban betöltött szerepe, amikor megjötttem elszigetelt volt, kevésbé kereste a kommunikáció lehetőségét. Neki tájékoztatásra, utasításokra van szüksége, hogyan játsszák itt a futballt. Bizonyítja óriási potenciálját, a pontrúgásai is fantasztikusak.

Hummelsről és a híres külsővel adott álompasszairól: Ezért is hívom őt Franznak, amikor ezt csinálja, Franz Beckenbauert idézi. Mats tudja, hogy a Bajnokok Ligája győzelmhez mindennek stimmelnie kell, ezért is hajtja a kollégáit.

A csapat hierarchiájáról: Értesültem, hogy Thomas, Mats és Jerome sok megbeszélést folytatnak csapaton belül, legutóbb például Arjen Robbennel. Matsnak legutóbb azt mondtam: „Vezérjátékos vagy, a szavadnak súlya van.” Jól illik hozzá a kritikusság, az egyenes beszéd. Jerome is egy csendes, de kritikus szellemiség, semmiről sem szépen, de mindenről világosan beszél.



[cycloneslider id=”jupp-sport-bild”]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top