Egyéb

BILD: Christian Streich lehet Jupp Heynckes utódja | CÁFOLVA

A Freiburg 52 éves vezetőedzőjével felvettük a kapcsolatot.


A BILD óriási meglepetésként érkező információi szerint a Bayern München februárban felvette a kapcsolatot Christian Streichhel, a Freiburg vezetőedzőjével. A müncheniek Jupp Heynckes lehetséges utódjaként puhatolóztak az 52 éves mesternél.

A lap felsorolja, miért eshet rá Uliék választása:
▪ A jelöltek, azaz Klopp, Löw és Hasenhüttl úgy tűnik, hogy 2018 nyarán nem mozdíthatóak jelenlegi pozíciójukból.
▪ Thomas Tuchelt nem a teljes Bayern vezetés favoritálja.
▪ Niko Kovac és Nagelsmann még tapasztalatlanok.
▪ Streich nagyon jól bánik a tehetségekkel és bevezetheti a Jupp utáni átmenetet.

Streich 1995 óta, azaz 22 éve edzősködik a Freiburgnál – sok évnyi ifimunka és pár év másodedzői poszt után 2012-ben nevezték ki a profik élére, azóta töretlen a bizalom iránta. Nem véletlen, mindig elhappolják a legjobbjait, de mindig képes összetartani csapatát, vélhetően nagyobb tekintélynek örvendene, mint pár korábban felmerült jelölt.

Christian Streich csapata vasárnap este hazai pályán fogadja a Jupp Heynckes vezette Bayernt. Ennek apropójául szóba került Streich is a mai sajtótájékoztatón, Jupp így nyilatkozott róla:

„Legnagyobb tiszteletem Christian Streich iránt. Tetszik az, ahogyan dolgozik, ahogy bánik a srácokkal. Sok érzelem van a játékukban. Ő egy olyan ember, aki nem csak sportszakmai képességekkel rendelkezik, hanem emberséggel is. Ő egy kiváló edző.”

Az érvek és Jupp nyilatkozata alapján nem is lenne meglepő, ha Streich személyében egy erős karakterre esne a választás, köztudott, hogy jelenlegi edzőnk is besegít az edzőkeresésbe.

UPDATE: A meccs előtt maga az érintett cáfolta az értesüléseket. Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top