Interjúk és nyilatkozatok

Sebastian Rudy elégedetlen a helyzetével

Egyelőre nincsenek távozási szándékai a Bayern jelenlegi kiegészítő játékosának.


A Bayern 28 éves játékosa nagy reményekkel vágott neki Bayernes időszakának, Ancelotti irányítása alatt többször bizonyíthatta kvalitásait. Jupp Heynckes visszatérése és Martínez középpályára tolása óta viszont a megnövekedett konkurenciaharcban csak elvétve kap játékperceket a VB-reményeket dédelgető kifinomult középpályás. A Hoffenheimtől ingyen érkező Rudy épp ezért elégedetlen a csapatban betöltött szerepével, általában a kezdőbe, a Schalke és a Besiktas ellen a keretbe sem fért be.

„Erre természetesen egy játékosnak sincs szüksége, a helyzetem nem optimális. A cserepad és a lelátó nem tartozik az elvárásaim közé.” – mondta a Kickernek, majd azt is, hogy nem a jobbhátvéd poszton látja a pozícióját: „Olyan stílusú játékos vagyok, aki akarja és osztja a labdát, aki szívesen szolgálja ki társait és fedezi őket. A középpályán tudom a legjobban kamatoztatni az erősségeimet.” A statisztikák szerint Rudy több párharcot nyer Vidalnál is, a 24 meccs alatt pályán töltött 1400 perce alatt gólt azonban még nem szerzett, gólpasszból is csak egyet osztott ki.

Jupp Heynckes szerint Rudyból a robosztusság hiányzik, Seba viszont nem akar ellentmondani saját játékstílusának: „Nem fogok úgy nekimenni a meccsnek, hogy most majd tízszer becsúszok, csak hogy agresszívebbnek tűnjek. Nem hiszem, hogy döntő mértékben változtatnom kellene a játékstílusomon.”

Leon Goretzka érkezésével Rudy helyzete jövőre is nehéz lehet, a német abban bízhat, hogy Vidal esetleges távozásával és az új edző érkezésével ismét több lehetőséget kaphat. Egyelőre nem is gondol a váltásra: „Nem azért jöttem ide, hogy egy év után eligazoljak.” Viszont az is könnyedén előfordulhat, hogy a több játéklehetőség érdekében egy év után mégis beadja a derekát – a Goretzkát és Meyert elveszítő Schalke számára például nem lenne rossz lehetőség.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top