Átigazolási hírek

BILD: Lewát a Real foglalkoztatja – megszólalt Zahavi is

Harry Kane is potenciális jelöt lehet a madridiak számára.


Robert Lewandowski szűk baráti köréből a Bild megtudta, a Bayern-sztár valóban a Real Madrid érdeklődésével van elfoglalva. A Blancókkal való tárgyalások pedig Pini Zahavi ügynök érkezésével „döntő lendületet” vehetnek. Talán még akkor is, ha Jupp szerint a klubvezetés nem engedné el Robertet 2021-ig szóló szerződéséből. „A Bayern nem játékoseladó klub. Nem tudom elképzelni, hogy van esély erre.” – nyilatkozta Heynckes a péntek délutáni sajtótájékoztatón.

Ramon Calderon, a Real Madrid egykori elnöke (2006-2009) a lap felkérésére elmondta: „A Real Madridnak kiváló kapcsolata van Zahavival. Nagyon jól ismerem őt. Nagyon profi, kitűnően végzi a munkáját. A piac legjobb ismerője és a játékosait is nagyon jól kezeli.”

Valósággá válik Lewandowski madridi álma? A Bild közvetlenül a 74 éves izraelitől kérdezett rá erre. „Természetesen sok kapcsolatom van a szakmában, de ennek semmi köze ehhez. Hogy mit hoz a jövő, azt persze az ember soha nem tudhatja.”

Calderon: „Lewandowski egy olyan játékos, aki mindig ott volt a Real listáján. Szerintem viszont inkább Kane lehet a Real célpontja, már csak a kora miatt is. Viszont ha vele nem klappolnak a dolgok, úgy gondolom a Real megpróbálja Lewandowskit megszerezni.”

Hogy mik a 33 meccsen 29 gólt és 4 gólpasszt jegyző Lewa céljai? Zahavi diplomatikusan válaszolt: „Remélem jól játszik és segít a Bayernnek a Bajnokok Ligája megnyerésében! Ehhez sok szerencsét kívánok neki.”

Lewandowski a lapnak: „A statisztika jelen pillanatban nem játszik szerepet, ezzel nem tudok mit kezdeni. Természetesen örülök a jó mutatóimnak, legtöbbször az én góljaimmal győzünk. Az viszont fontos, hogy a szezon végén hány gólom lesz és ezek által végül mit nyerünk.”


KÖVETKEZTETÉS / FELTÉTELEZÉS

▪ Érdekes nyilatkozatok, úgy tűnik ez egy hosszú és bonyolult ügy lesz. Zahavi madridi kapcsolatai jók, a sajtót persze  még kihagyja a játszmából, valószínűleg arra alapoznak, hogy Lewa jó teljesítményével a Bayern BL-t nyer, ezáltal Uliék könnyebben engedhetik majd el az összes kihívását teljesítő lengyelt Münchenből.  Ha ne adj’ isten nem jön össze a végső siker, ezt használhatják majd fel tárgyalási alapnak, azaz Lewa hiába termelte éveken keresztül a gólokat, ittléte alatt még egyszer sem jött össze egyik fő célkitűzése, a Bajnokok Ligája serleg.

▪ Lewa góljai pedig a Bayern és a saját érdekei mellett talán már a Realnak is szólhatnak, a lengyel különversenyt folytathat a szintén csúcsformában lévő Harry Kane-nel, aki csakugyan előkelő helyet foglalhat el a madridiak listáján.


KANE VAGY LEWA? LEWA VAGY KANE?

A Tottenham támadójával kapcsolatos konkrétumokat a Marca decemberi híre szerint az állítólagosan kitűzött 200 milliós ár és az angol játékos beilleszkedésének kérdése bonyolíthatja. A spanyol lap azóta leírta, ha a lengyelnek sikerül meggyőznie a Bayern vezetőségét a váltásról, megoldást fognak találni az átigazolásra. Ezek alapján inkább valószínűsítjük, a biztosabb és „olcsóbb” megoldás, az eltökéltebb szándékokat tanúsító  Robert Lewandowski lehet a Real elsőszámú célpontja.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top