Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: Lépésről lépésre haladunk

A Bayern technikás középpályása Wolfsburg elleni meccs után a TZ-nek adott gyorsinterjút. 

Thiago, gratulálunk a visszatéréséhez!

Nagyon köszönöm! Boldog vagyok, természetesen az eredmény miatt is. Három hónap kihagyás után visszatérni természetesen még nagyobb örömre ad okot számomra. Hosszú időszakot kellett a pálya mellett eltöltenem.

Milyen fitt most, a részleges combizomszakadása után?

100 százalékon még biztosan nem vagyok. Pár mérkőzésre és edzésgyakorlatra még szükségem lesz, hogy elérjem a maximális teljesítményszintemet. Futballistaként tudod, ez csak a játék folyamatosságával sikerülhet. Egyelőre elégedett vagyok, hogy jól sikerült a visszatérésem, és újra kifuthattam a pályára.

Nagyon jó formában volt, amikor ez a sérülés távol tartotta Önt a pályától. Mennyire volt bosszús?

Természetesen nagyon az voltam. Mint mondtam, a sportág egyik legfontosabb eleme a játék folytonossága. A sérülésem előtt nagyon jó ritmusban voltam, nagyon sokáig rendszeresen játszottam. Most újabb három hónapot kellett átvészelnem. A barcelonai fizikoterapeuták és fitneszedzők segítségével nagyon jó rehabilitációt abszolváltam. Mindannyiuknak köszönöm, hogy segítettek abban, hogy ilyen gyorsan visszatérhettem a pályára.

Mik a célok a VB-szezonban?

Minden játékos nagy célja a Világbajnokság. Az embernek itt lehetősége van a hazája mezét, ezzel a saját futballfilizófiáját is képviselnie. Végsősorban ez egy ajándék. Az, hogy egy játékos elnyerje a szövetségi kapitány meghívását, egyre inkább attól is függ, hogy a klubjában felállított célokat elérte,  illetve jó szezont játszott-e. Most remélhetőleg a Bayernnel állnak előttünk szép élmények, de lépésről lépésre haladunk. Hosszú még a szezon…

… és a bajnokság szinte már zsebben van. A koncentrációt még inkább a többi versenysorozatra kell  helyezni?

Pontosan ez az, aminek nem szabad megtörténnie. A Bundesliga a napi rutinunk, főleg ott kell hétről hétre a maximumot nyújtanunk, és ezt a dinamikát illetve formát átültetnünk a többi sorozatba is.  Ha la Bundesligában lazítunk, automatikusan ez történik majd a Bajnokok Ligájában és a kupában is. Ezt nem fogjuk megengedni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top