Bajnokok Ligája

Ötgólos győzelem, nem kegyelmeztünk a Besiktasnak

A Bayern fölénye végül az eredményjelzőn is megmutatkozott.


A Bayern magabiztosan kezdte a Bajnokok Ligája kieséses küzdelmeit és egy laza, 5-0-ás eredménnyel alapozta meg a negyeddöntőbe való továbbjutását. A Törökországban lejátszandó mérkőzés csak formalitás lesz a bajorok számára. Lássuk mi történt az önbizalomnövelő mérkőzésen.


Jupp a Wolfsburg elleni meccshez képest csak két játékost, Ulreichet és Javit hagyta a kezdőben, a többiek mind kipihenve kerültek a pályára. Az első félidőben annyira nem jött át a frissesség, játékosaink szinte csak beadásból próbálkoztak, Vida (nem Vidal) korai, jogos kiállítása után emberelőnyben sem tudtunk sok veszélyes helyzetet teremteni, a törökök párszor ígéretes kontralehetőséggel veszélyeztettek. Az első félidő végén azért az eredményjelzőn is megmutatkozott a Bayern fölénye, Müller egy elé kerülő labdát pöccintett a kapuba. A második játékrészre már egy  Robbennel a soraiban lévő, határozottabb Bayern jött ki, a sorozatos helyzetek meg is hozták a megérdemelt második gólt, Coman volt eredményes, majd később Thomas újra, majd Lewa is betalált, a lengyel kétszer is. A törökök a második félidőben nem voltak veszélyesek a Bayern kapujára, örülhetnek, hogy nem kaptak ki ennél is nagyobb arányban.


BAYERN:  Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Martínez – Müller, Vidal (Tolisso 83′), James (Robben 44′), Coman (Ribéry 80′) – Lewandowski

BESIKTAS:  Fabri – Adriano, Pepe, Vida, Erkin – Hutchinson, Medel – Quaresma, Talisca, Babel – Vágner Love

GÓLOK: Müller (43′, 66′), Coman (53′), Lewandowski (79′, 88′)



Az első félidő történései:

▪ 6. perc | Alaba beadásából Müller fejelt a Besiktas védő gyűrűjében a kapu mellé.

▪ 9. perc | Coman balról befelé húzódva próbálkozott kapuralövéssel, a jobbalsó felé csapódó kísérletét Fabri ütötte ki.

 10. perc | Kimmich szabadrúgásból való beadását az üresen álló Vidal csúsztatta a kapu mellé.

▪ 14. perc | Ismét egy beadás, Coman beívelt labdáját Müller fejelte jócskán a kapu fölé.

▪ 17. perc | MEGFOGYATKOZIK A BESIKTAS! Vida buktatta utolsó emberként a labdát szerző Lewát, a 22 méterről járó szabadrúgást  pedig James pörgette pár centivel mellé! 

▪ 19. perc | Rögtön a kiállítás után Vágner Love iramodott meg a Bayern védők között, majd lőtte 24 méterről fölé a labdát. Ezt megúsztuk!

▪ 25. perc | Helyzetjelentés: A Bayern játékából középen egyelőre hiányzik a kreativitás, főleg beadásokból operál Jupp együttese. A Besiktas beállt védekezni és az eddigieknél is jobban épít majd a kontrákra.

▪ 27. perc | Javi Martínez próbálkozott egy lapos, helyezett lövéssel, Fabri rávetődve fogta a labdát.

▪ 29. perc | Boateng szépen találta meg a leshatáron, üresen álló Alabát, de a védő még időben zavarta meg az osztrákunkat.

▪ 30. perc | James csodálatosan betekert labdájára Hummels érkezett óriási lendülettel, életerős fejesét Fabri tolta fölé reflexszerűen. Ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk, gól továbbra sincs.

 34. perc | Újabb kimaradt helyzet, egyelőre semmi nem jön össze! A James beadásából kipattant labdát Alaba küldte kapura, de a játékszer elakadt a lábak sűrűjében.

▪ 37. perc. | A Lewának lefejelt labdát Lewandowski ollózta kapura, viszont Medel fejét is eltalálta. Szabadrúgás kifelé, ebben a helyzetben is több volt.

▪ 39. perc | BESIKTAS helyzet. Az előlmaradó müncheniek hiányát kihasználva indítottak támadást a törökök, Quaresma az indítást követően húzott befelé és lőtt a hárító Ulreich kapujára. A szögletből sem volt veszélytelen a Besiktas, a védőink sorozatosan ügyetlenkednek, a támadás végén Pepe lőtt a kapu fölé.

  GÓÓÓL!!! A 43. percben COMAN huzogatott, majd adta be a labdát, Alaba labdaérintése után a kaputól egy-két méterre álló Müller pedig Fabri lába között pöccintette be a játékszert és szerezte meg a Bayern számára a megérdemelt vezetést!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 45 + 2. perc | A félidő előtt Vidal még bepróbálkozott egy gólszerzéssel, sikertelenül. Marad az 1-0 a félidő végén, a gól után Robben Jamest váltotta.





A második játékrész eseményei:

 48. perc | Kimmich szögletéből Hummels fejelt a kapu fölé.

▪ 50. perc | Lewandowski életveszélyes szabadrúgása a baloldali kapufán csattant, millimétereken múlott, hogy nem kettővel vezetünk. Ez volt a Bayern 21. próbálkozása, a törökök csak ötször kísérleteztek.

  GÓL, 2-0!!! Robert Lewandowski felkínált labdájára Coman lendületből érkezett a második hullámból, a francia magabiztosan lőtte be a Bayern második gólját is.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Coman találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 

  ÉÉS OTT A BAYERN HARMADIK GÓLJA, a 66. percben Kimmich beadásából ismét Müller volt eredményes, a Bayern csk-ja tökéletesen nyúlt a labdához, ami védhetetlenül pattant a kapuba! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller második gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 

▪ 70-71-72. perc |  Ismét Müller szerezhetett volna gólt, Coman beadása után fejelt Fabri kapuja fölé. Egy perccel később Coman próbálkozott egy távoli kísérlette, a középre tartó labdát rutinból fogta a kapus. Újabb egy perccel később Robben lőtt mellé.

▪ 75. perc | Próbálkozás Talisca részéről, Boateng szorításában azonban a munkanélküli Ulreich kapuja fölé lőtte a labdát.

  4-0!!! Hummels távoli kísérletét Fabri védte, de a kipattanóra Lewandowski csapott le és szerezte meg a Bayern negyedik találatát! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 

▪ 85. perc | Ribéry – Tolisso – Martínez volt a labda útja, a baszk hosszúba tartó kísérletét kivédte a kapus.

▪ 5-0 Lewandowski duplázott, Müller átadását kotorta be. Ezzel eldőlt minden kérdés, a visszavágó csak formalitás lesz.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewa második gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Statisztika:


Bő összefoglaló:


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top