Bajnokok Ligája

Heynckes: Fontos, hogy Coman a rendelkezésünkre áll, óriási benne a potenciál

Jupp Heynckes tartalmas sajtótájékoztatója  a Besiktas elleni mérkőzés kapcsán


A feszültségről: Pár nappal a meccs előtt már kezdetét veszi, ugyanis az ember az ellenfelével van elfoglalva. A mérkőzés közeledtével az izgalom is fokozódik, ez teljesen normális, még akkor is, ha játékosként éltünk már át hasonló meccseket. Az ember ismeri az ilyen mérkőzések jelentőségét. Minden favoritnak számító tradíciós csapat nem csak abban reménykedik, hogy továbbjusson, hanem, hogy eredményesen is tegye azt.


A végső esélyekről: Sok nagycsapat van ebben a sorozatban, ha csak a szigetet nézzük, az öt angol klub nagyon erős szintet képvisel. Ezért azt hiszem, hogy az esélyesek köre még izgalmasabb lehet a Real Madrid, a Barcelona vagy a Párizs számára. Természetesen szeretnénk folytatni a hagyományainkat. Az FC Bayern meglehetősen eredményes volt ebben a sorozatban, de ez nem kívánságműsor. Minden ellenfél megállót jelenthet. A sorsolás pillanatában a német média visszhangjai szerint jól jártunk. Részletesen elemeztem a Besiktast és azt elmondhatom, hogy tele vannak nemzetközi tapasztalattal. A titkuk az edzőjükben rejlik. Bár nem vagyunk egy korosztály, de ő is már 65, tudja hogyan kell a csapatot egységgé formálni. Igazán jó focit játszanak, nem meglepetés a csoportelsőségük, a három idegenbeli meccsüket is megnyerték. Remélem, hogy holnap topteljesítményt tudunk nyújtani.


Comanról: Kingsley ma velünk edzett. Kicsit megfázott, de láza nem volt. Meghatározó, hogy holnap a rendelkezésünkre áll.


A 2013-mas csapattal való összehasonlításról: Minden csapatnak megvan a saját stílusa, nem szeretem az ilyen összehasonlításokat. Talán megelégednek Thomas Müller nyilatkozatával: Egyszerűen nagyszerű (fasza), milyen csapatunk van, soha nem adjuk fel és továbbra is nagy az eredmények utáni sikervágyunk, az utolsó pillanatig hiszünk magunkban. Ez egy nagyon pozitív jel. A Bayern hitvallása mindig is ez volt: Soha ne add fel, mindig menj tovább, mindig legyél egyre eredményesebb. Ezért ennyire eredményes a csapat a bajnokságban és az egész történelemben.


A Besiktasról: Tegnap megnéztem a Lipcse elleni mérkőzésüket és nagy benyomást tettek rám. Nem fognak elbújni, a védelemből is nagyon jól tudnak kombinálni. Keresni fogják a lehetőségüket a támadásokban, erre fel kell készülnünk.


Tolissoról és Comanról: Az újonnan érkező játékosoknak először el kell sajátítaniuk a Bayern-gént. A keretben nagy teljesítménykövetelmények uralkodnak. Ez a kritériuma, hogy valaki bekerüljön a kezdőbe. Más ország, más nyelv, más foci, más táplálkozás. Tolisso jól csinálja, a jövőben biztosan egy fontos játékosa lesz a csapatnak. Comanban óriási a potenciál. Egyszerűen megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy egyedülálló legyen, viszont még tovább kell dolgoznia. Manapság már nem elég, ha valaki tehetséges vagy megvannak a képességei, a teljesítmény által kell kitűnnie. Ez a művészet a fiataloknál. Már sok olyat láttam, akik hihetetlenül tehetségesek voltak, mégsem mentek semmire. Nem volt bennük szenvedély. A mi francia játékosainkban ez benne van.

A tapasztalatról: Azt hiszem, hogy a Besiktasnál fontos tényező lesz az edző. Ez egy jó, összetett és fegyelmezett csapat, az elegyük is jó. A tapasztalat nagy szerepet játszik, ezért is érték el a céljaikat, a csoportkvalifikációt, a csoporgyőzelmet. Ez az edző és a játékosok tapasztalatának érdeme.


A rotációról: Nálam nincs A és nincs B csapat. Mindig világos elképzeléseim vannak arról, hogyan kell játszania a csapatomnak. A játékunkban vannak beidegződések, minden játékos, aki a pozíciójában játszik, ahol a legjobban érzi magát, tudja a feladatát. A rotációban nem látok nagy nehézségeket, mindenki érzi, hogy szükség van rá, mindenki meg is kapja a játéklehetőséget. Az ilyen magasszintű játékosok esetében ez nem annyira egyszerű, szabályozni kell. Azt hiszem, hogy a játékosokban ott van az elfogadás. 21 topspílerünk van. Ezért valakinek mindig csak a lelátóról kell néznie a mérkőzést.


A keretről: Az elmúlt hetekben tapasztaltam, hogy páran betegségre panaszkodtak. Ezért a keret összeállítása és azok a játékosok vannak a fejemben, akik nem lesznek ott holnap. Holnapig kivárok a játékosok értesítésével, a járvány miatt bármi előfordulhat. Holnap hozom meg a döntést.


A filozófiáról: Azt hiszem, hogy a külföldi játékosok esetében nagyon fontos, hogy az ember megértse a mentalitásukat. Azáltal, hogy dolgoztam Spanyolországban, hogy megismertem a dél-amerikai lelket, meg is értem a játékosokat. Ez is hozzátartozik ehhez a szakmához, ahogy az ember elmagyarázza nekik a dolgokat. Dél-amerikai szempontból mi másak vagyunk, mint ők. Megértéssel kell lenni olyan apróságok iránt, amelyekre a németek azt mondanák, ez nem jó, viszont a dél-amerikaiaknál viszont inkább engedni kellene.


A tapasztalat fontosságáról: Azt hiszem, hogy döntő a tapasztalat és a futballtudás elegye. Én rengeteg tapasztalatot szereztem. Fontos, hogy a jó csapatodhoz jó csapatszellemet társíts. Az FC Bayernnek mindig nagyszerű csapatai voltak. Ezért is tudták elérni az eddigi sikereiket.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”MATS HUMMELS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA” class=”out”]

Hummels: Beszéltünk Mario Mandzukicsról

[/toggle]
[/toggles] 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top