Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Egy-két évig még a legmagasabb szinten tudok játszani

Robben a Sportbuzzer portálnak adott interjút, a lényegesebb mondatait olvashatjátok.


Az állapotáról: Jelenleg nagyon fittnek és jól érzem magam, azt hiszem, hogy egy-két évig még a legmagasabb szinten tudok játszani.


Az edzőkérdés és a jövője közötti összefüggésről: Az edzőkérdés természetesen nem teljes mértékben befolyásolja a jövőmet. Minden döntéshozóval nyílt és őszinte a kommunikációm, emiatt egyáltalán nem aggódom. Nekem és a klubnak kell eldöntenie, hogyan tovább.


Heynckesről: Szuper, hogy Jupp Heynckes újra itt van, ő, Peter Hermann és Hermann Gerland kívülről-belőlről ismerik a klubot, mindannyian tudják mire van szüksége a játékosoknak. Örülnék, ha Jupp folytatná, de ez egyedül az ő döntése, akárhogy is választ, tiszteletben kell tartanunk.


Jövő az MLS-ben, Kínában vagy Dohában? Pont ez a téma otthon, a konyhaasztalnál, ha a családommal vagy a barátaimmal beszélek. Abban a fázisban vagyok, amikor döntést kell hoznom. Közeledik a vége, sok gondolatom van – nem egyszerű a döntés, de nagyon izgalmas. Bármi lehetséges.



Visszatérés Groningenbe? Fiatalon ott kezdtem, ott is debütálam, továbbra is szoros kapcsolat fűz oda és mindig meg is marad az FC Groningennel való összeköttetésem. De nem tudok ígéretet tenni, hogy egyszer még futballista leszek ott.


Az „unalmas” Bundesligáról: A pályán soha nem unalmas, minden meccs más, új kihívás. Sokan mondják könnyedén: Bayern mindig győz, mindig bajnok lesz, a liga túl könnyű. Idén láthattuk, amikor nem voltunk jó formában, öt pont hátrányban álltunk a Dortmund mögött. Ha a Bundesligában nem teszed magad oda teljes mértékben, kikapsz – még az FC Bayern is.


A triplázás lehetőségéről: Számomnra túl korai még ezzel foglalkozni. Logukus, hogy a nyilvánosság beszél róla, de először jövő héten a Besiktassal nézünk szembe. Tovább akarunk jutni, meglátjuk hogyan tovább.


A Cityről: Lenyűgöző ahogy Pep Guardiola lábra állította őket. Nagyon jól ismerjük és hihetetlenül nagy örömet okozott a közös munka vele. Tényleg szuper edző, ezt újra láthatjuk. Nem egyszerű sok sztárral dolgozni, ha valaki megnézi a játékstílusukat, akkor látszódik az edző kézjegye. Pep fejlesztette tovább, ez az ő munkája.


A VB-ről: Otthon alapvetően nem nézek olyan sok focit, csak ha van kedvem és időm rá. Egymás után kétszer nem jutottunk ki nagy tornára. Az izlandiak, törökök és csehek elleni hat meccsből egyszer játszottunk döntetlent és ötször kikaptunk, ez mindent elmond. Elég reális vagyok ahhoz, hogy azt mondjam, egyszerűen megérdemeltük.


Arjen TOP5 Bundesliga gólja




A német VB-esélyekről: Mindenképp az esélyesek közé tartoznak, még ha topcsapatok között elég szűk is a réteg. Ide vehetjük a franciákat, a brazilokat, az argentinokat, talán a spanyolokat is. Alapvetően a szokásos csapatokat.


A karrierjéről: Nagyon boldog és elégedett vagyok a karrieremmel, mindent elértem amit akartam – megkoronázva a Bajnokok Ligája serleggel. Természetesen az ember hibázik is, elszenved komoly vereségeket, fontos hogy tanuljon ezekből. Azt hiszem ez elég jól sikerült is.


A sok kiváló edzője közül a legjobb: Azt hiszem nincs tökéletes edző, mindegyikük különböző kvalitásokkal rendelkezik. Valakivel személyesen van jobb kapcsolatod, más pedig talán taktikailag jobb valamivel.


Az edzősködés lehetőségéről: Néha edzem a fiam csapatát, nagy örömet okoz számomra. De most azt mondani, hogy valamikor a legmagasabb szinten szeretnék vezetőedző lenni, az nehezemre esne. Minden nap látom az ezzel járó stresszt, a nyomást. Lassan 18 éve focizom, de az edzők számára ez egyre nagyobbá válik. Ilyenkor felteszed a kérdést: Tényleg erre van szükséged? Nem igazán tudom, hogy van-e kedvem hozzá.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Ha még nem tetted meg, elolvashatod Arjen Robben nagy BL-interjúját is.” class=”out”]

Robben | A nagy Bajnokok Ligája-interjú


[/toggle]
[/toggles]



 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top