Bundesliga

Müller: A csapat egyszerűen fasza | Reakciók: VFL-FCB

Jupp Heynckes elismerte, a szerencsének is köszönhetjük a jól küzdő Wolfsburg elleni győzelmet.


Jupp Heynckes: A korán bekapott góllal a VFL zártabb védelemmel tudott játszani. Ez az első félidőben nehezünkre esett, mert a védelemből egyszerűen nem tudtunk jól kombinálni előre. A labda kétségtelenül nálunk volt, de nem tudtunk igazán mélységbe kerülni. Itt világossá is vált számomra, hogy így nem találunk be. A második félidőben aztán folyékonyabban és gyorsabban játszottunk, Müller becserélésével a játékunk is megváltozott, ugyanis ő eléggé mozgékonyan mozog a résekbe, illetve teret nyit a társainak is. Megszereztük a lényeges egyenlítőgólt. Az, hogy a meccs utolsó szakaszában még a meccset is megfordítottuk, azt szerencsésnek is nevezhetjük. A VFL számára nagy csalódás ez, mert kiemelkedően küzdöttek ellenünk.

A rotációról: Természetesen mindig egy bizonyos kockázatot jelent ennyi poszton változtani. Mindannyian válogatott játékosok, játékidőt és azt érzést akartam adni nekik, hogy ők is ide tartoznak. Ezt vettem számításba.

23 meccs, 22 győzelem. Álomszerű visszatérés Jupptól.


Thomas Müller: Nem kerültünk bele a ritmusunkba és nem voltunk eléggé agresszívek a labdával. Nem játszottunk rossz meccset, de nem voltunk elég céltudatosak és közvetlenek, ezért is volt a félidőben 0-1 az állás. A bajnokság már nem lesz igazán izgalmas, de ez a győzniakarás nagy örömöt okoz számomra. A csapat egyszerűen fasza.


Sandro Wagner: Nem, nem sajnálom a wolfsburgiakat. Vannak, akikat sajnálok, de a Wolfsburgot biztosan nem.


Martin Schmidt: Sok dolgot terveztünk és sokáig jól védekeztünk. Főleg az első szakaszban nem engedtünk szinte semmit az ellenfélnek. Ez egy helytálló tény. Támadólag elbuktuk a mai meccset, mert elől nem értünk el sokat. Túl gyorsan eladtuk a labdákat. Egyszercsak nagyobb lett a nyomás és az erőnlétünk is hanyatlott, ezért a végén a játékunk is rohanó volt. Egyszerűen túl kevés volt ahhoz, hogy győzzünk.

Robben buktatásáról: Luca Itter kezének semmi keresnivalója nem lett volna ott, nem szabad neki kitennie. Robben nem azért esett el, mert ott volt a keze, hanem mert köszönte szépen a lehetőséget. Kilencből tíz játékos egyáltalán nem érzékeli, hogy a keze kinn van. A fiataloknak ebben tapasztalatot kell gyűjteniük.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJAHozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top