Német Kupa

DFB-kupa: Kiütéses győzelem a szimpatikus Paderborn ellen

A hazaiak nem parkolták le a buszt, ellenkezőleg, bátran ostromozták a Bayern kapuját.



Sorozatbeli 25. idegenbeli kupameccs-győzelmével a Bayern kvalifikálta magát a Német kupa legjobb négy csapata közé. A találkozó egészében lelkesen, bátran és támadólag fellépő Paderborn előtt is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a nagyon erős kezdővel felálló bajorok továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, Jupp csapata ezúttal is magabiztos győzelmet aratott – Coman szemfüles, Lewandowski akrobatikus, Kimmich szemtelenül okos, Tolisso életerős fejesével és Robben két góljával végül kijött a két csapat közötti osztálykülönbség. A hazaiak azonban nem szégyenkezhetnek, szurkolóik büszkék lehetnek rájuk, sok csapat vehetne példát a hozzáállásukról – igaz, az eredmény nem őket igazolja.


Bayern: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Vidal – Müller (32′), James (Rudy 67′) – Robben, Lewandowski, Coman (Ribéry 81′)

Paderborn: Ratajczak, Boeder, Schonlau, Strohdiek, Herzenbruch, Krauße, Zolinski, Wassey, Antwi Adjej, Ritter, Michel

Gólok: Coman (19′), Lewandowski (25′), Kimmich (42′), Tolisso (55′), Robben (86′, 88′)



Az első félidő történései:

▪ A második percben Zolinski beadásszerű lövése talált kaput, Ulreich húzta le könnyedén.

▪ Egy perccel később Kimmich csavart beadását Lewa bólintotta kapura, a Paderborn hálóőre kiütötte a labdát. Jó iramban kezdődik a meccs, a Bayern szép passzsorozatokkal közelíti meg a hazai tizenhatost.

▪ A nyolcadik percben gólt szerez a Paderborn, a Bayern viszont jól alkalmazta a lestaktikát. A kétes esetekre a legjobb nyolc között már videóbíró is tehermentesíti a játékvezető munkáját.

▪ Az első negyedóra után a hazaiak tisztes helyt állnak a bajor sztárcsapat ellen, bátran kezdeményezik a támadásokat is.

▪ A 20. percben megvan a Bayern-vezetés! A nagyon aktív Robben kapu előtt eltörött labdájára Coman érkezett, aki közelről értékesítette a ziccert! 0-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Coman gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Két perccel a gól után életerős lövést mutatott be Strodiek, 26 méteres próbálkozása nem sokkal suhant el a Bayern kapuja fölött. Ulreich résen volt azért!

▪ Megvan a második, a 25. percben Coman passzából Lewandowski talált be magabiztosan! A hazai védelem nem igazán volt a helyzet magaslatán. 0-2!!!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A 32. percben Müller jön le kényszerű okokból, Tolisso váltja. Nem tűnik komolynak, valószínűleg csak elővigyázatosság! Thomas az első gól előtt ütközött kellemetlenül a kapussal. Vidal ment egy sorral feljebb, a Bayern történelmének legdrágábbja pedig a hatos pozícióban játszik.

▪  A paderborniak egyik, ha nem a legjobbja, Ritter veszélyeztetett 20-25 méteres szabadrúgásból, kísérlete alig kerülte el a Bayern kapuját. Ulreich szemmel kísérte a labda útját, látta, erre nem kell vetődni.

▪  3-0 a 42. percben, Hummels kiugratása után a védők mögül kimozduló Kimmich tört kapura, majd egy okos megoldással helyezett Ratajczak kapujába.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Kimmich gólja” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]

▪ A félidő előtt ismét Ritter, ismét szabadrúgásból vette célba Ulreich kapuját, Svennek most védenie kellett az életerős lövést. Félidő!





A második játékrész eseményei:

▪ A fordulás után rögtön veszélyeztet a Paderborn, Schonlaus fejese végül épphogy nem találta el Ulreich kapuját.

▪ A 52. percben Alaba beadását Lewandowski 13 méterről hibázta el kevéssel.

 GÓL, 4-0 IDE! Tolisso lövését először a kapus védte bravúrral, a szögletből érkező beadást viszont életerősen fejelte be a Bayern franciája!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Tolisso gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A Paderborn négy gólos hátrányban is nagyon nagy lendülettel játszik, a becsületgólra hajtanak! Majdnem sikerült is megszerezni, Zolinski 18 méteres lövése a kapufán csattant!

▪ A négygólos fór tudatában a Bayern kedve sem csökken, a 61. percben Robben lőtt a 16-os vonaláról – Ratajczak ujjal a kapu fölé tolta a labdát.

▪ Veszélyes jelenet a paderborni kapu előtt. A 67. percben Alaba beadása suhant el centikkel a kapu előtt. A fizika törvényeit hazudtolta volna meg, ha ez bemegy. Nem sokon múlott. Még ebben a percben jött Rudy James helyett.

▪ A Bayern visszavett a játék ritmusából, a magabiztos vezetés és a pálya rosszminőségű talaja miatt nem akar felesleges kockázatba belemenni a német rekordbajnok. Alabát még így is ápolni kellett, szerencsére folytathatja a játékot.

▪ A 80. percben 99 százalékos Paderborn helyzet maradt ki! Süle passzolta el magát a kapu előtt, a lecsapott labdára beérkező támadó kissé lemaradva már nem tudta a kapuba irányítani a labdát.

▪ Egy perccel később Franck állt be a kiválóan játszó Kingsley helyére.

▪5-0, Arjen Robben is betalált!!! A holland ballal a jobbfelsőbe bombázta a játékszert és került fel megérdemelten a góllövőlistára.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Robben első gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪6-0, KO! Ribéry is belőhette volna, végül önzetlenül passzolt Arjen elé, akinek csak az üres kapuba kellett betennie a kegyelemdöfést.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Robben második gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 


Statisztika:


Bő összefoglaló:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top