Bundesliga

Jupp: Nagyon komolyan vesszük a Paderbornt; James telitalálat a Bayern számára

Heynckes a harmadosztályú Paderborn elleni mérkőzés előtt állt a sajtó rendelkezésére.


A Paderbornról: Két mérkőzést néztem meg, nagy benyomást tett rám a játékuk. Szervezett futballt játszanak, nagyon gyorsan váltanak át védekezésből támadásba, rengeteg futnak és agresszívak is. Jó futballistáik vannak. Éllovasok a harmadik osztályban és már 55 gólt szereztek, kikapcsolták a St. Paulit, a Bochumot és az Ingolstadtot. Nagyon komolyan vesszük az ellenfelet, ez egy igazi kupaküzdelem lesz. A Bayern ellen mindig felülmúlják magukat a csapatok. Ezt meg kell akadályoznunk, a Mainz ellen is jól sikerült. Jó támadófocit játszanak, felfognak jutni és ott is maradnak. Steffen Baumbart a 12. játékosuk, remekül hajtja őket előre.


A kontentráció fenntartásáról: Thomas Müllernek igaza volt, azt mondta, hogy az edző gondoskodik arról, hogy a csapat ne vegyen vissza a tempóból. Nagyon koncentráltan megyünk majd a mérkőzésbe, ez volt az üzenetem a csapat számára – ezt mindig jól és pontosan meg is valósítják.


Egy lehetséges kapusrotációról: Nem Tom Starke fog játszani. A bajnokságban talán akkor fogunk rotálni, ha már bajnokok leszünk.


A személyi helyzetről: Javi Martínez hiányozni fog. Arturoval beszéltem ma telefonon, ha úgy látom, hogy normálisan tud edzeni, viszem magammal. Boateng gyomorproblémával jelentkezett, az egész családja beteg, nincs lehetőség arra, hogy velünk utazzon. Futballistaként oda kell figyelnie erre az embernek, ilyen esetekben szájmaszkot is lehet viselni. Ha ilyen fontos játékosunk kiesik, az hátrányt jelent számunkra.


Jamesről: Telitalált a Bayern számára. A nevetése és lazasága alapján beilleszkedett a csapatba – mindezt a kezdeti nehézségek ellenére. Benyomásom szerint elégedett. Nem olyan egyszerű, ha valaki egy másik országból érkezik. Nagyon magas szinten játszik, de tud még jobb is lenni.


Salihamidzicről: Napi szintű kapcsolatban állok vele, a Bayern számára ő egy ajándék. Jelen van van és jó kapcsolatot épített ki a csapattal. Ő felelős a csapat fiatalításáért való folyamatért. Gratulálok neki, nagyon jó munkát végez, bár ez kívülről néha nem igazán jön át.


Berlinről: Játékosként egyszer lettem kupagyőztes, akkor Düsseldorfban játszottuk a döntőt a Köln ellen. Pár napja volt, 1973-ban. Berlin viszont igazán különleges. 2013-ban a Bajnokok Ligája győzelem után hódítottuk el a kupát, álomszerű érzés volt. Természetesen újra ez a szándékunk, viszont először túl kell jutnunk a Paderborn együttesén.


Neuerről: Manuellel pont találkoztam az edzőteremben, a dokik nagyon optimisták vele kapcsolatban. Egy határidő kiszabása túl nagy nyomást jelentene neki.


Thiagoról: Az edzés kétharmadát tudja abszolválni, az ütközéseket még nem. Amit ma csinálunk, teljes egészében tudja teljesíteni, de szerdától talán mindent csinálhat, erről beszélek még Dr. Wohlfahrttal. Thiago természetesen azonnal belevetné magát, ezt megértem. De ő túl értékes számunkra, illetve a VB-re is menni akar. Ezért az edzőnek kell behúznia a féket. A legfontosabb a fizikai állapot. Dortmundban már bizonyította, milyen nagyszerű focista.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top