Bundesliga

Jupp: Megérdemelten győztünk, de gratuláció illeti a Mainzot is | Reakciók: FSVFCB

A Bayern nehézkesesen, de hozta a kötelezőt. Jupp, Hummels, Müller és az ellenfél mestere is nyilatkozott.


Jupp Heynckes: A szünet előtt elég jól játszott a csapatom, a második félidő elején is jól kezdtünk be. Ekkor nem használtuk ki a lehetőségünket, hogy nagyobb arányban vezessünk, a Mainz előtt pedig jó lehetőségek adódtak. Figyelemreméltó, hogy a kiesés ellen küzdő csapatok ellenünk felülmúlják magukat, ezt a Werdernél és ma a Mainz esetében is láthattuk. A szünet után volt öt-hat tiszta gólhelyzetünk, ezeket meg kell ragadnunk, utána játszhatunk lazábban, így viszont új reményhez és jó lehetőségekhez jut az ellenfél. Túl hanyagok voltunk és a visszamozgásokban nem voltunk olyan jók, mint az első félidőben. Összességében megérdemeltük a győzelmet, de gratulálok a Mainznak a teljesítményéért.

A rotációról: Szinte mindenki válogatott játékos, minden játékosnak játéklehetőséget akarok adni. Teljesen normális, hogy forgatom a keretet. Ez nem tesz minket rosszabbá, ellentétben: Az új játékosok tettek ma minket erősebbé.

A jövőjéről: Furcsa, ha egy majd’ 73 éves edző esetében a jövőről beszélnek. Ezt a témát nem fogom többé kommentálni, unják az emberek.


Mats Hummels: Túl sok labdavesztésünk volt, jobban kellett volna játszanunk. A Mainz jó munkát végzett, időnként nagyon veszélyesek voltak ránk. A végén már kimerültek voltunk a pálya állapota miatt. Szép gólokat szereztünk, Coco passza Jamesnak lenyűgöző volt, nagy egyéni kvalitásról árulkodik, csakúgy mint Franck kapáslövése. Először bele akartam tenni a lábam, utána nagyon örültem, hogy végül nem tettem.


Thomas Müller: Szép gólok voltak ma. Kemény küzdelem volt, de alapvetően több gólt kellett volna szereznünk. A bajnokságban valószínűleg elől nem lesz igazán nagy izgalom, ezért lépünk fel hétről hétre ilyen koncentráltan a pályára, az edzőnk is erre sarkall minket. Nagyon pozitívak vagyunk, igazán nagy örömet jelent az együttlét a csapattal. Mindegy a szituáció, vagy hány pont az előnyünk – minden meccset meg akarunk nyerni. Ezért tartunk ott, ahol vagyunk.


Sandro Schwarz (Mainz tréner): Az első félidőben ügyesek voltunk, de több gólhelyzetet is kidolgozhattunk volna. Természetesen a Bayernnél volt többet a labda, de alig engedtünk nekik tiszta helyzetet. Ezért is volt kesernyés a pontrúgás utáni hátrány, felesleges volt. 0-2-nél pedig egyszerűen figyelmetlenek voltunk, helyezkedési hibát vétettünk. A szünet után sajnos elszalasztottuk a szépítés lehetőségét, megvolt a hitünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést. A jó teljesítményt helyezzük az előtérbe, ugyanis egy ilyen ellenféllel szemben mindent tökéletesen kell csinálnia a csapatnak.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top