Interjúk és nyilatkozatok

Clement: Renato az edzéseken klasszis volt, de…

A Swansea City korábbi edzője beszélt az Európa-bajnokról, aki nem találja a helyét a Hattyúknál.

A Swansea City korábbi edzője beszélt az Európa-bajnokról, aki nem találja a helyét a Hattyúknál. A francia szakember szót ejtett Sanches meccsnapjairól, amikor a portugál teljes mértékben kikapcsolt…



Renato Sanches helyzete a walesi együttesnél kölcsönadása óta (2017 ősze) elég bonyolult. A Times készített feltáró interjút a csapattól pár hete távozott Paul Clementtel, aki beszélt arról, hogy Renato mennyire megsérült mentálisan, mióta a Swansea kötelékébe tartozik. Elég szívszorító mondatok következnek a korábbi vezetőedzőtől:

„Amikor megérkezett, már akkor rendkívül sértettnek látszott, jobban mint gondoltam. Ő az a fiú, akinek a vállát szinte folyamatosan nyomja a teher. Ez a nyomás az edzéseken szinte sosem jelentkezett, olyankor az egyik legjobb focistám volt a keretben. Azonban ahogy következtek a mérkőzések, figyelmes lettem a döntéseire. Sokszor rosszul választott a technikai képességei közül, rossz döntéseket hozott és hibákat is vétett az összecsapásokon. Ránk nézve ártalmasan játszott, a társai pedig úgy jöttek oda hozzám, hogy ‘miért nem engem választasz, ha így focizik Sanches?’, így pedig nehezebben is adtam neki játéklehetőséget.”

Clement ezután rátért arra, hogy korábban Renato úgy gondolta, hogy az egyik legnagyobb európai klubban játszhat majd. A bajor vezetőség azonban a kölcsönadása és a több játéklehetőség mellett állt.

„A Bayern München igazán támogatta őt. Úgy akarták, hogy egy olyan klubba igazoljon, ahol kellő figyelmet kap és a fociját játszhatja majd. Sanches eleinte elfogadta az ötletet. Azt hitte, hogy majd a Manchester Unitedben, a Paris Saint-Germainben vagy a Chelseaben folytathatja, de a Bayern közölte vele, hogy ‘nem ilyen csapatokra gondoltunk, ezeknek a keretében ugyanaz lenne a helyzeted, mint most nálunk’.



Rory Smith Twitter-felhasználó tweetje pedig igazán jól leírja az aranyérmes portugál válogatott-keret nagy részének helyzetét: „Joao Mario a West Hamnél, Renato Sanches a Swanseanál, Eder kölcsönben Moszkvában, Vierinha Görögországban és Bruno Alves a Rangersnél. Ebből talán látszik, hogy a portugál Európa-bajnokok el vannak átkozva.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top