Átigazolási hír

Több pénz tehetségekre – Embalo is jelölt?

A Kicker szerint több mint tízmilliós fiatal tehetségeket is igazolhat a klub.


Mint ismert, a 70 milliós FC Bayern Campus utánpótlásközpont megépítésével a klub új átigazolási politikát akar folytatni az őrült árak uralta piacon. Nagyjából így lehetne behatárolni az új felfogást:

1. Saját nevelésű tehetségek beépítése
2. Német és külföldi toptehetségek megszerzése
3. Drága topjátékosok leigazolása

Legutóbb 7-8 éve, David Alaba személyében került fel stabil kezdőjátékos a Bayern proficsapatába, ezért a klub állítólag készen áll a tehetséges, de még nem befutott játékosokra nagyobb összeget is áldozni. Korábban például Leroy Sané és Dayot Upamecano leigazolására is lehetősége lett volna a bajoroknak, a Lipcse 19 éves francia belsővédőjét 2005-ben állítólag ma már aprópénznek számító 2 millióért hozhatták volna el, de a Cityhez horribilis összegért átigazolt Sané is túl drágának bizonyult. Állítólag Kaka is téma volt fiatalon Münchenben.

Ilyen hibába a Kicker szerint nem fog esni a klub, több pénzt fognak áldozni az ígéretekre, másképp nem igazán tudnák tartani a lépést a nagy összegeket költő topklubokkal, a kész topjátékosok megszerzése / fizetésének finanszírozása is nehézkes lenne – főleg egy angol klub közbeszólása esetén.

A Bayern országszerte 30 főre növelte a megfigyelők számát, ebből 15-en Bajoroszágban térképezik fel a tehetségeket, természetesen számos megfigyelővel tevékenykedik külföldön is a klub. A lap konkrétan nevezi meg a Lipcsével összeboronált 16 éves Benfica szupertehetséget, Umaro Embalot, mint olyan potenciális jelöltet, akiért akár 15-20 milliót is kifizethet a Rekordbajnok.

A Bayern nemrégiben Loius Poznanski, Jeong Wooyeong és Alex Timossi Andersson személyében három olyan játékost szerzett, akik akár a jövő Bayernjében is meghatározó szerepet vívhatnak ki, de szóba került már az amerikai Taylor Booth is, mint valószínűsíthető igazolás. Vezető-tehetségkutatóként Laurent Bussert, a Leverkusen egykori alkalmazottját is megszerezték már Uliék, ő többek között Comant, Ousmane Dembelét és az egyik legfelkapottabb tehetséget, Leon Baileyt is akkor szúrta ki, amikor nevük még nem voltak  ismerősek az európai topfutball világában.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top