Bundesliga

Gyenge kezdés után darálta be a Hoffenheimet a Bayern

Nem volt izgalommentes a Bayern huszadik fordulóbeli összecsapása a TSG Hoffenheim együttesével, a vendégek kettővel is vezettek, végül viszont a bajorok örülhettek.

Kétgólos hátrányból felállva, öt különböző gólszerzővel fordított a Bayern. 


Méghogy unalmasak a Bayern bajnoki meccsei! Jupp a 19. meccsén a 18. győzelmét aratta a Bayernnel, csapata most kétgólos hátrányból öt különböző játékos találatával fordította meg a Hoffenheim elleni bajnokit! Ezzel Nagelsmann Bayern elleni veretlensége megtört, a Bayern 16 pontos előnye viszont megmaradt a tabella tetején. „Vetélytársaink” ma sem brillíroztak, a BVB hazai pályán ikszelt a Freiburg ellen, a Lipcse otthon sem tudta megverni a tabella végén kullogó hamburgi csapatot, az élbolyból csak a Schalke tudott győzni. Lássuk azonban mi történt a mi meccsünkön…


FCB: Ulreich – Kimmich (Wagner, 85′), Süle, Boateng, Alaba – Rudy – Robben (Rafinha, 77′), Tolisso (Müller, 63′), Vidal, Coman – Lewandowski

TSG: Baumann – Bicakcic (Akpoguma, 46′), Vogt, Hübner (Amiri, 67′) – Kaderabek, Rupp (Amiri, 59′), Geiger, Grillitsch, Zuber – Gnabry, Uth

Gólok: 0:1 (Uth, 3′), 0:2 (Gnabry, 12′), 1:2 (Lewandowski, 21′), 2:2 (Boateng, 25′), 3:2 (Coman, 63′), 4:2 (Vidal, 66′), 5:2 (Wagner, 90′)





A mérkőzésre négy változtatást eszközölt Jupp Heynckes, Müller, Bernat, James és Ribéry kikerült a kezdőből, David Alaba pedig újra a balszélső-védő helyét foglalta el. Sebastian Rudy a középpályára ugrott be a sérült Javi Martínez helyére, de Tolisso és Coman is kihagyás után kezdett újra. Manuel Gräfe, a játékvezető hármas sípszója után el is kezdődött az összecsapás. Az első félóra négy gólt hozott egyenlő eloszlásban, a vendégek korai góljai után a Bayern négy perc alatt hozta magát vissza a meccsbe. Az első félidőben ennyi lényeges történt, a második játékrészben pedig alig húsz perc elteltével már nálunk is volt az előny Coman révén, három percre rá pedig Vidal is betalált. A meccs végén még pályára lépett Wagner is, aki csak azért is gólt szerzett, így a bajorok 5-2-re verték a hosszú ideje mumus Hoffenheimet.


Ulreich fogja Gnabry büntetőjét a harmadik percben. Pillanatokkal később Uth szerez gólt a kipattanóból, ezzel pedig a vendégek megszerzik a vezetést.


| Az első félidő történései:

⚽️ A harmadik percben vezetést szerzett a Hoffenheim. A bíró Joshua Kimmich tizenhatoson belüli szabálytalanságát fújta be, a büntetőhöz pedig Serge Gnabry állt. A vendégek tőlünk szerzett kölcsönjátékosa Ulreichbe lőtte a labdát, azonban a kipattanót Mark Uth vágta be. 0-1 ezzel!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Uth gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A 8. percben a csapatkapitányi karszalagot viselő Arjen Robben cselezte magát a tizenhatos vonaláig, azonban szokásos behúzása után ballal csúnyán mellélőtt.

⚽️ A 12. percben változott rémálommá a mérkőzés, miután a bünetőt hibázó Gnabry találta el elképesztően a játékszert húsz méterről. A kapu bal oldalába suhanó lapos labdát Sven Ulreich csak a lábával a földbe gyökerezve tudta figyelni. 0-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gnabry gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽️ A gólzápor Robert Lewandowski szépítésével folytatódott. Coman húzta meg oldalt, cselei után pedig bepasszolt Tolissónak, aki Kimmich elé készített, a német védő pedig a lengyelbe lőtte a labdát, amely így jutott be Baumann kapujába (Lewa az idei 10 hazai meccs mindegyikén betalált). 1-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽️ A 25. percben már 2-2 volt az állás! Jerome Boateng fejelt gólt Arjen Robben szöglete után, így pedig gyakorlatilag  szűk félóra után újrakezdődött az összecsapás! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Boateng gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ David Alaba a 27. percben végezhetett el szabadrúgást, azonban lövése jócskán a kapu fölé szállt. Nem sokkal később Kimmich esett el a Hoffenheim tizenhatosán belül, de a bíró tovább engedte a játékot.

▪ Alaba volt veszélyes a 38. minutumban is, de jobbos tekerése a kapufa mellé vágódott.

▪ Nagyjából az előzőhöz hasonló helyzetet vállalt el Arturo Vidal is a félidő végéhez közeledve, de kaput ő sem talált. Így ért véget a kicsit sem unalmas első játékrész.


Az egyenlítő gól után társai ünneplik Jerome Boatenget. A német középhátvédnek ez volt az első Bundesliga-találata idén.


| A második játékrész eseményei:

▪ Az 54. percben Robert Lewandowski félollózott egyet a éles szögből a kapu mellett, lecsapódó labdáját, azonban kivágták a vendég védők, a lecsorgót azonban Arturo Vidal vállalta el jó 25 méterről ugyancsak félollóval, azonban középre tartó lökete Baumann kezében landolt.

⚽️ A 63. minutumban érezhettük meg először a vezetés ízét a meccsen, miután Kingsley Coman meglőtte harmadik szezonbeli gólját, ezzel pedig 3-2-re alakította az állást!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Coman gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽️ Három perccel később, a 66-ban már kettővel mentünk, negyedik gólunkat Vidal fejelte a vonal túloldalára. Kétséges találat volt, de a bíró megadta a chilei fejesét. 4-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Vidal gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A 81. percben Kramaric lövését fogta Ulreich, a horvát a kapu jobb oldalát célozta meg.

⚽️ Öt perccel a vége előtt beállt Sandro Wagner is, aki a 90. minutumban szerezte meg az ötödik gólunkat. A vége tehát 5-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Wagner gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


| Statisztika:


| Bő összefoglaló:

Hamarosan…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top