Egyéb

Búcsúmeccset szervezett Schweinsteigernek a Bayern

Ahogyan azt távozásakor beígérték, lesz hivatalos búcsúmeccse Bastiannak.

Bastian Schweinsteiger, a Bayern München klubikonja 2018. augusztus 28-án hivatalos búcsúmeccs keretein belül, a Chicago Fire játékosaként vesz méltó búcsút az Allianz Arena közönségétől. Egy-egy félidőt játszik majd mindkét csapat mezében.

Karl-Heinz Rummenigge: „Bastian Schweinsteiger kivételes karrierrel büszkélkedhet és hihetetlenül sikeres korszakot zárt az FC Bayernnél. Emellett kiemelkedő személyisége fontos alkotóeleme volt, és mindig az is marad a Bayern-család számára. Számunkra nem volt kérdés, hogy egy ekkora érdemekkel büszkélkedő játékostól az FC Bayern egy búcsúmeccsel akar köszönetet mondani.”

Bastian Schweinsteiger: „Nagyon örülök annak, hogy újra kifuthatok az Allianz Aréna gyepére, remélhetőleg sok olyan FC Bayern München szurkolóval találkozhatok, akik a karrierem kezdetétől fogva támogattak engem. Különösen örülök a Südkurvénak, amellyel mindig különleges volt a kapcsolatom.”




Schweini 13 évesen került a Bayern utánpótlásába, a 17 év Münchenben eltöltött időszaka során mindent megnyert, amit lehetett: Nyolcszor lett német bajnok, hétszer német kupagyőztes, kétszer német szuperkupa-győztes, Bajnokok Ligáját és Klub VB-t is nyert, 2014-ben pedig pályafutása csúcsát is elérte, a német VB-győzelem kulcsembere volt.

Mindezek tükrében Bastian 2015-ben úgy döntött, új kihívást keres, valóra is váltotta régi álmát, a külföldi tapasztalatszerzést, a Manchester Unitedhez igazolt. Egy-két hosszabb-rövidebb pozitív szakasztól függetlenül nem igazán vált be neki Anglia, ezért 2017-ben az amerikai MLS-be, Nemanja Nikolic csapatába, a Chicagoba igazolt, s az új szezont is itt kezdi majd meg.

A búcsúmeccs persze nem jelenti azt, hogy örökre búcsúzik a Bayerntől Basti, a klub vezetése ugyanis korábban többször is nyíltan beszélt Schweinsteiger egy jövőben betöltött lehetséges vezetőségi szerepéről.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top