Átigazolási hírek

Holland sajtó: De Ligt játékát figyeli a Bayern

A 18 éves belsővédő már most alapembere az Ajaxnak.

A holland „Algemeen Dagblad” lap szerint a Bayern megfigyelői Matthijs De Ligt játékát tanulmányozták a vasárnap délutáni Ajax – Feyenoord (2-0) bajnokin.

A 18 éves holland belsővédő kirobbanthatatlan alapembere az amszterdamiaknak, a szezonbeli összes EL, BL illetve bajnokin pályára lépett csapatában, mindösszesen alig 90 percet nem töltött a játéktéren – tavaly debütált, de már akkor is 23 tétmeccsen kapott szerepet a profik között, a MU elleni EL döntő egyik legjobbjaként emlegették.

A 188 centire nőtt jobblábas De Ligt 2017 nyarán 2021-ig hosszabbította meg szerződését, piaci értékét 16 millióra taksálja a Transfermarkt. Javi Martínez előretolásával egyel kevesebb „tanult” védő áll a Bayern rendelkezésére, ezért lehet szükség Boa, Hummels és Süle mellé egy újabb középhátvédre. Az iránta való érdeklődésünk nem újkeletű, nyáron a Sport Bild hozta őt említésszerűen szóba a bajorokkal.Ha tényleges is a bajorok érdeklődése, az erős konkurencia miatt egyelőre csak a távolabbi jövőben lehet esedékes De Ligt megszerzése / beépítése a csapatba – addig viszont akár Bayern játékosként, kölcsönben is gyűjthet játéktapasztalatot az európai sztárklubok által is nagy figyelemmel kísért játékos. Persze az sem elképzelhetetlen, hogy más Ajax játékos(oka)t (is) figyel a Bayern, a támadók közül például Justin Kluivert vagy David Neres is a potenciális jelöltek közé tartozhat…

A De Ligtről készült videóösszeállításból mindenesetre kitűnik, mekkora jövő állhat a pofátlanul fiatal játékos előtt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top