Bundesliga

Jupp: Goretzka megszerzése attrakció, Lewandowski bevethető

Heynckes a vasárnapi, Werder elleni meccs kapcsán (is) válaszolt a sajtó kérdéseire.

Goretzka leigazolásáról: Tegnap járt itt sportorvosi vizsgálaton, végül négy éves szerződést írt alá. Amit láttam tőle a válogatott meccseken, például a Konföderációs kupán, az nagyszerű teljesítmény volt, azt hiszem a fennmaradó gelsenkircheni időszakában is jól fog játszani. A Bundesligának nagyon jót tesz, hogy egy német válogatott játékos a ligán belül marad. Voltak nemzetközi vetélytársak Angliából, Spanyolországból és Olaszországból is, akik akarták őt.


A csapatról: Matsnak 2-3 hete egy erős, lázzal járó megfázása volt, azóta laza fitneszmunkát végzett. Nem gondoljuk, hogy ott lesz a Bremen ellen. Robert Lewandowski jó benyomást keltett az edzésen, elmondása szerint nincsenek már fájdalmai, ezért újra a rendelkezésünkre áll. David Alabának vírusos gyomorrántása van, úgyhogy kidőlt a sorból, a fertőzésveszély miatt távol tartjuk őt a csapattól.


A maradásra vonatkozó erőfeszítésekről: Remélhetőleg lehetőségem lesz velük összeülni. Nem tetszik, hogy hízelegnek nekem. Mindkettejükkel beszélgetni fogok. A beszélgetés tartalma közöttünk marad.


A Werder Bremenről: Tegnap újra megnéztem a Hoffenheim elleni meccsüket és megállapítottam: A Werder 21 gólt kapott, de Florian Kohlfeldt sok változást hozott, védekezőleg nagyon stabillá tette a csapatot – a Hoffenheim ellen is ők voltak a jobbak. A rádióban hallottam, hogy könnyű feladat lesz ez a Bayern számára, de én nem így látom. Ez egy olyan feladat, amelyre nem csak hogy nagyon jól fel kell készülnünk, hanem nagyon jól is kell játszanunk.





Alabáról: Emlékszem milyen volt 2011-ben a Hoffenheimnél. Visszajött és óriásit fejlődött. Azt hiszem Peter Herrmann és az én ittlétem óta ismét felfelé ível a teljesítménygörbéje. Nagyon fegyelmezett, fizikailag sokkal jobb állapotban lett. Úgy gondolom, hogy jó úton halad, még rendkívül fontos lehet számunkra.


Tolissóról: Rengeteget fut, agresszív. Egy edzőnek nincs könnyű dolga, ha mindenki egészséges. Az FC Bayernnél való áttörés olyan játékosokkal fog sikerülni, mint Tolisso, ezért nagyon értékes lesz ő a csapat számára.


Az edzésekről: Lényegi dolgokról szól, ezt követelem is a játékosoktól. Semmi nem változik amiatt, hogy nagyon sok játékosunk egészséges. Agresszívabb védelmi munkát várok el. Sokkal robosztusabban kell játszanunk, ezzel nyertünk a Leverkusen ellen is – most viszont 90 percen keresztül kell ezt felvonultatnunk.


A Goretzkával való első edzésről: Meglátjuk, azt hiszem, hogy a kilátogatók és a szurkolók örülhetnek majd miatta. Egy igazi attració egy ilyen fiatal német játékost az FC Bayernnél látni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top