Átigazolási hírek

HIVATALOS: Goretzka nyártól a Bayern játékosa!

2022-ig kötelezte el magát a Schalke 22 éves középpályása.


A Bayern pénteken bejelentette, amit december 31.-e óta tényként kezel a német és a nemzetközi sajtó: Leon Goretzka 2018. július 1-jétől Münchenben folytatja pályafutását. A 22 éves játékos szerződése a szezon végén lejár a Schalkénál, így ingyen kerül a német Rekordbajnokhoz, négy éves, 2022-ig szóló kontraktust írt alá.


Christian Heidel: Leon Goretzka a hét elején tájékoztatott munket, hogy elhagyná a klubot, az FC Bayernhez csatlakozna. Mindent megtettünk azért, hogy a Schalkénál tartsuk őt. Karl-Heinz Rummenigge tegnap informált, hogy Leon az orvosi vizsgálatait is abszolválta. Egy nagyon, nagyon jó játékost veszítettünk.

Karl-Heinz Rummenigge: Nagyon boldogok vagyunk, hogy Leon Goretzka személyében egy nagy perspektívával rendelkező német válogatott játékost tudtunk a neves külföldi érdeklődők ellenére megszerezni. Ezzel sikerült elérnünk, hogy Leon Goretzka a Bundesligán belül maradjon.

Jupp Heynckes: Tegnap járt itt sportorvosi vizsgálaton, végül négy éves szerződést írt alá. Amit láttam tőle a válogatott meccseken, például a Konföderációs kupán, az nagyszerű teljesítmény volt, azt hiszem a fennmaradó gelsenkircheni időszakában is jól fog játszani. A Bundesligának nagyon jót tesz, hogy egy német válogatott játékos a ligán belül marad. Voltak nemzetközi vetélytársak Angliából, Spanyolországból és Olaszországból is, akik érdeklődtek iránta.





Fiatalkora ellenére Leon óriási tapasztalattal bír, csak klubmeccsen több, mint 200 meccset abszolvált, illetve végigjárta a korosztályos válogatott-ranglétrát is, a címeres felnőttcsapatban 12 meccsen 6 gólt szerzett. Kulcsembere volt Németország 2017-es Konföderációs kupa győzelmének, akár a közelgő VB-n is fontos szerep hárulhat rá. Pályafutását szülővárosában, Bochumban kezdte, egy profiknál eltöltött szezon után 17 évesen le is igazolta őt a Schalke, rögtön az első idényében 32 tétmeccsen öt gólt lőtt, később is meghatározó tagja volt a királykékeknek. Idén 12 meccsen négy gól és egy assziszt fűződik a neve mellé. Játékstílusánál fogva Ballackhoz hasonlítják, dinamikus és határozott fellépése van, váratlan megoldásokkal és szép technikai mozdulatokkal operál, jól lő távolról, termszetesen passzjátéka is kiemelkedő.


https://www.youtube.com/watch?v=hl0NvWCLJh0


Előzmény:

Hermann Gerland, a Bayern évek óta mélyen tisztelt segédedzője szintén Bochumban született és vált játékosként és edzőként is a klub meghatározó személyévé, már a 16 éves Goretzkát is a Bayern figyelmébe ajánlotta, 2014-ben nyilvánosan is lenyilatkozta, egyszer mindenképp a klub játékosának kell lennie, végül a Schalkénál kötött ki. Azóta az első komoly fejlemény 2017 májusában történt, a játékos ügynöke nagy médiafelhajtás közepette érkezett meg a klub edzőközpontjához, hogy tárgyaljon a Bayern vezetőségével. Bár már akkor tényként kezelték az átigazolást, Goretzka először nem foglalt állást, majd később cáfolta az együttműködést, Rummenigge már az elejétől biztos volt benne, hogy 2018-ban, ingyen hoznák el őt. Neubauer ügynök azóta például a Barcával is tárgyalt, a középpálya telítettsége és a katalánok elszántsága miatt úgy tűnt, ott köthet ki a tehetség. Év végén azonban fordult a kocka, a Vidal távozásáról megjelent pletykák után pár nappal a Marca szilveszterkor állította, Goretzka a Bayern mellett döntött. Azóta minden lényegesebb sajtóorgánum is saját infókra alapozva számolt be erről, így ezek tekintetében már nem jelentett nagy meglepetés a német döntése.

Kérdés, a középpálya telítettsége miatt végül ki mennyi játékpercet kap majd a következő szezonban. Rudy, Tolisso, Martínez, Thiago, Vidal (?), James és Müller is küzdeni fog a centrális helyekért…




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top