Egyéb

James Rodriguez, a fontos meccsek kulcsembere

Csak fél éve él Münchenben, szinte máris otthon érzi magát a kolumbiai támadó.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sokak által túlértékelt játékosként érkezett James mostanra már bizonyította: Nem csak jelenje, óriási jövője is van a Bayern Münchennél.

Az alapjában véve visszahúzódó srác számára a nyugodt müncheni életforma sokkal jobban fekszik az önbizalmát kissé megcsorbító galaktikus reflektorfénynél, a kezdeti nyelvi és az időjárási tényezőket leszámítva tökéletesre sikerült a beilleszkedése – ez nyilatkozataiból, közösségi bejegyzéseiből is világosan kiderül, már arról is nagy önbizalommal nyilatkozott, hogy 2019-ig szóló kölcsönszerződése után is a Bayern München játékosa marad.  Nagy szerepe van ebben a spanyolul kiválóan beszélő Heynckesnek is, akinek az átvétele óta nem csak a magánéletben, a pályán is sokkal otthonosabban érzi magát a kolumbiai, Jupp rá is kiváló hatással van. James nem csak szépen és hasznosan játszik, ha kell csúszik-mászik is a labdaáért, mentalitása is jól illik a csapathoz.


„2019 után is maradok a Bayernnél. A jelenem itt van és én nagyon boldog vagyok Münchenben. Egyáltalán nem szeretnék másra gondolni.”


A 2014-es VB két gólkirálya és James egyik legfőbb „cinkostársa”, Arturo.Statisztikáira tekintve mondhatnánk, hogy a 20 meccsen szerzett 3 gól és 5 gólpassz nem kiemelkedő teljesítmény, azonban a szezon eddigi talán legfontosabb meccsein bizonyította kulcsfontosságát: A bajnokságban szerzett 3 gólját és 4 gólpasszát ugyanis a Bayern négy ” közvetlen üldözője” ellen jegyezte: Gól és gólpassz a Schalke, gól a Lipcse, két gólpassz a Dortmund, gól és gólpassz a Leverkusen ellen – illetve a BL-ben a PSG elleni 3-1-es találkozón is kiosztott egy gólpasszt. Emellett gyakorlatilag passzstatisztikáiban, futómennyiségben is minden meccsen a csapat legjobbjai között van, ami fél év után már magában elismerésre méltó teljesítmény, ennél idővel még jobban fog teljesíteni.


„Jupp Heyckes egy csúcsedző, kevés hozzá fogható van a világon.”


Legutóbbi találata egy tökéletesen kivitelezett szabadrúgás volt, élete egyik legszebb góljának nevezte ezt a 26 éves játékos. Bár a csapatban nagyon alázatosan játszik, Jupp arra bíztatja, eressze el többször a labdát, ugyanis kiváló balosa van. Alig várjuk, hogy a szezon komolyabb tétmeccsein is láthassuk őt jó teljesítményt nyújtani.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”James szerződésének részletei” class=”out”]

James nettó 6,5 millió eurót keres, az adóterheket a Bayern állja utána. | Ha a szezonban 12 gólt lő tétmeccsen, 250.000 euróban részesül. | 20 gólpassz esetén szintén negyedmillió euró üti a markát. | A Bayern 13 milliót fizet a két év kölcsönért (6,5-6,5 m), az első részlet szeptember 15-én lesz esedékes. | James végleges megszerzése esetén 42 millió eurót kell fizetnie a Bayernnek. | Jorge Mendes, a játékos ügynöke 2 millió eurót kapott a Bayerntől az ügylet elősegítéséért. James végleges megszerzése esetén tehát 55 millió eurót kell a Real számlájára utalnia a német rekordbajnoknak.

[/toggle]
[/toggles]


James Rodriguezzel kapcsolatos tartalmak.


https://www.youtube.com/watch?v=M-AZJdYDRZI&t=41s

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top