Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Nyugodt vagyok, nem aggódom a jövőm miatt

Arjen is maradni akar, de nem kampányol a szerződéshosszabbítása mellett, a klubra bízza a döntést.


Robben a Leverkusen ellen nem nyújtott kiemelkedőt, a 64. percben Coman váltotta. Igaz, legutóbb november 22-én, az Anderlecht ellen lépett pályára tétmeccsen, így időre van szüksége a formába lendülésre a hollandnak. Ezt a Kickernek tett nyilatkozatában is elmondta.

„Ilyen startot kívántunk. Fontos volt számunkra, hogy rögtön az első meccsen jelet adjunk magunkról. A Leverkusen 12 meccs óta veretlen volt, mi öt éve nem nyertünk náluk. Ha ilyen körülmények között 3-1-re nyersz, nagyon boldog lehetsz miatta.”

Robben az első meccsen nem keltett akkora feltűnést, ezt az alábbiakkal magyarázza: „A ritmusnak is köze van hozzá. A téli szünet után tulajdonképpen azonnal jelen kell lenni, de az embernek egy kis időre van szüksége ehhez. Hibáztunk párszor, könnyed hibákat is vétettünk, például a passzjátékban is. Ezeket el kell hagynunk, de a csapattteljesítmény különben már egészen tisztességes volt. Most kilenc napunk van a következő meccsig. Tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk.”„Nincs kedvem minden héten a szerződésemről beszélni. A dolog számomra roppant egyszerű. Nyugodt vagyok. Hogy a klub akarja-e vagy sem, azt a vezetőségnek kell eldöntenie. Ha másképp döntenek, a szezon végén szabad vagyok. És ha fitt leszek, illetve jó formának örvendek, akkor nem kell aggodalmaskodonom a jövőm miatt. Biztosan lesz pár lehetőségem.”

Az alapvetően maradni akaró Robbenhez hasonlóan Ribéry szerződése is lejár, ő azonban egy teljesen más taktikát alkalmaz, minden nyilatkozatában elmondja, kiválóan érzi magát a Bayernben és a lehető legtovább akar maradni. Ez is egy módszer, persze a francia nem csak szavakkal, tettekkel is bizonyít, a Leverkusen ellen például gólt is lőtt. Reméljük kitart a jó forma.

Kapcsolódó cikk:

Robben: Feltételezem, hogy jól fog cselekedni a klub

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top