Bundesliga

Jupp: Fejre is állhatnak, nem beszélek a helyzetemről

Heynckes a Leverkusen elleni évnyitót megelőzőn vett részt sajtótájékoztatón.


A Leverkusenről: Ez egy nagyon tehetséges, sikeréhes, agresszív csapat, amely nagyon sok fantáziával rendelkezik. Ez egy nyitómeccs lesz, amely hatással lesz rájuk, a vérpezsgésük nehezítheti meg a dolgunkat. Remélem, hogy ott tudjuk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk. Kényelmes előnyünk van, de mindig előre kell tekinteni, tovább kell dolgozni.


A Großaspach elleni három bekapott gólról: Ennek a meccsnek egyáltalán nincs értéke, ha valaki úgy edz, ahogy mi, ez normális jelenség. Nemrég tértünk vissza az edzőtáborból és még nagyon fáradtak voltunk, ahogy hallom, az újságírók is elfáradtak az időeltolódásban. Pénteken egy teljesen más koncentrációjú csapat lesz ott a pályán.


Brandtról és Baileyről: Mindenki láthatta milyen teljesítményt nyújtott Bailey, nagyon pozitív fejlődésen ment keresztül Leverkusenben, gólt készít elő és szerez is. Brandt természetesen egy nagyon tehetséges és gyors. Havertz is kiemelkedő, de Alario is jó gólszerző, a védelmük összeállítása szintén megfelelő. Ezért is veretlenek már 12 mérkőzés óta.


Hummelsről és Lewandowskiról: Meglepetés lenne számomra, ha holnap játszhatnának. Örülök, hogy újra visszatértek az edzéshez, de felelőtlenség lenne bármit is elsietni. Egyikőjük sem lesz ott a keretben.


Kimmichről: Ott lesz a holnapi keretben, de még nem tudom, hogy kezdeni fog-e.


Sandro Wagnerről: Jól beilleszkedett, azonban át kell gondolnom, hogy kezdeni fog-e. Egy beilleszkedési folyamat nem zárul le két hét alatt, edzésen mások a megközelítések, mint tétmérkőzésen. Viszont nyilván ő számít az elsődleges opciónak. Sandro nagyon ambíciózus és fegyelmezett. A játékfolyamataink természetesen újak számára, de a stílusunkban tulajdonképpen nem sok változik vele, ismernie kell a futási irányokat. Tény, hogy Lewy és ő különböző stílusú játékosok, de ő is jól tud háttal az ellenfél kapujának játszani. Meglátjuk, hogyan szerepel a versenysorozatokban, a VB-n is ott akar lenni.


Az utolsó tavaszi szezonja? (mosolyog) Nagyon jól érzem magam, amikor elkezdődik egy versenysorozat, ugyanannyira izgatott vagyok, mint a játékosok. Ez egy olyan tavaszi szezon, mint bármelyik más, a saját helyzetemről soha többet nem fogok nyilatkozni, állhatnak fejre vagy végezhetnek gimnasztikai gyakorlatokat is.


Az alvásvról: Egy profinak hét-nyolc óra alvásra van szüksége. Alvás, regenerálódás, táplálkozás, életmód, ezek alapvető dolgok. Nekem nincsenek gondjaim az alvással, a feleségem ezt mindig mondta is nekem. Napközben mindig aktív vagyok.


A keretről: Ötször egymás után lettünk bajnokok, ez egy nagyon magasan képzett keret. De ez függ attól is, hogyan értik meg egymást a játékosok, hogyan áll vissza az egójuk, hogy tisztelik egymást kölcsönösen. Ezzel teljesen elégedett vagyok, de soha nem szabad hátradőlni, új ingereket kell kelteni a csapatban, hogy mindenki éber maradjon.


A Rummeniggével való kapcsolatáról: Amikor az első válogatottságát játszotta, én egy állandó játékos voltam ott. Gyakran felejtett el passzolni, mondtam is neki, hogy kap egy saját labdát – de ez már a múlt. Ragyogóan megértjük egymást, minden nap beszélünk. Ő egy nagyon fontos személy a klub számára, amit az operatív gazdaságban művel, az példaértékű.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top