Bundesliga

Kicker-szavazás: Lewa a félév legjobbja

A Bundesliga-profik szavazatai alapján a legjobb kapus nem Ulreich lett, a legjobb edző pedig nem Heynckes. Gulácsi előkelő helyen végzett.


A Kicker által szervezett anonim szavazáson 219 Bundesliga játékos 26,5 százaléka Robert Lewandowskit választotta a 2017/18-as bajnoki félszezon legjobb mezőnyjátékosának. A Bayern támadója mindegyik fordulóban pályára lépett, 17 meccsen 15 találattal vezeti is a góllövőlistát, a Leverkusen szélsőtehetségét, Leon Baileyt (11,4 %) és a Schalke védőjét, Naldot (10 %) előzte meg. Lewa a lengyel év sportolója választáson egyébként csak a második helyen végzett, Kamil Stoch síugró kapott nála több szavazatot.

„Ő a világ legjobb kilencese. Támadóként összetett, robbanékony, lendületes, lő jobbal, lő ballal, betalál fejjel, öt méterről, tíz méterről, de húsz méterről is. Fantasztikus szabadrúgásai vannak, büntetőkben is a világ legjobbja. Robert mindig betalál, különleges technikája van. A kapusra figyel, nem a labdára. Ez kivételes.” – nyilatkozta honfitársa Zbigniew Boniek róla.





Kapusok tekintetében a sérült Neuer ezúttal természetesen nem volt partiban, a Schalke első embere, Ralf Fährmann a szavazatok 15,5 százalékával lett első. Kirobbanó formában lévő kapusunk, Sven Ulreich sajnos csak a második lett (12,8), ennél jobban örülhetünk azonban Gulácsi harmadik helyezésének, ő a szavazatok 11 százalékát gyűjtötte be. A Lipcse magyar kapusa ennél is büszkébb lehet a Kicker saját listájára, amelyen a Bundesliga 3. (!!!) legjobbja lett Bailey és Coman mögött. Ezen a listán persze ő számít a félszezon legjobb kapusának is. Érdekes, hogy Lewa ebben a rangsorban csak a 15. helyen végzett.

A félév edzője magasan a Schalke mestere, a szemtelenül fiatal Domenico Tedesco lett a szavazatok 48,9 százalékával, a Jupp Heynckesre beérkező 14,6 százalék csak a második helyre lett elég. A csalódást keltő edzők „versenyében” Peter Bosz kapta a legtöbb szavazatot (32%), Carlo Ancelotti követte őt (25%)

A Bundesliga bajnoka lesz: 1. FC Bayern München (97,7 %)

Az év felfedezettje: 1. Leon Bailey, 2. Jann-Fiete Arp, 3. Amine Harit

Az év csalódása: 1. Lewis Holtby, 2. André Schürrle, 3. Mario Gomez

A világ legjobbja: 1. Messi, 2. Ronaldo

A világ legjobb edzője: Pep Guardiola (több, mint 50 százalék)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top