Egyéb

Zé Roberto szívesen visszatérne a Bayernhez

A 43 évesen visszavonult csúcsprofi a hosszantartó pályafutás receptjét is elárulta.

Zé és Jupp 2009 tavaszán. A brazil második fázisát töltötte a Bayernnél, Jupp pedig a menesztett Klinsmann helyett ugrott be a bajorok utolsó meccseire.

24 év profiként eltöltött pályafutás után a Bayern egykori brazilja, a 43 éves Zé Roberto szögre akasztotta a csukáját. A Kickernek tett interjújában nyilatkozott a jövőbeli terveiről.

„Óriási a Bayernnel való azonosulásom. Éltem Bajorországban és a Bayern nem feledi az egykori játékosait. Ezt Uli Hoenesstől és Karl-Heinz Rummeniggétől tudom. Az ajtók hat évvel a távozásom után talán számomra is nyitva állnak. A Bayernhez való visszatérés opciót jelent számomra. „ – mondta nyíltan a 84-szeres válogatott játékos, aki összesen hat évet töltött el a münchenieknél. „Címek nélkül az ember nem lesz példakép. De számomra a 2007-es év is nagyon fontos volt, ez egy hatalmas bizalmi tényt jelentett számomra, amelyre nagyon büszke vagyok.” – mondta Zé arra utalva, hogy 33 évesen a Bayern másodszorra is leigazolta őt.





A négyszeres német bajnok egyébként nem távolodik el a foci világától, január 3-án már a Palmeiras technikai asszisztenseként fog tovább dolgozni. Hogy hogyan volt képes ilyen idősen is az élfociban maradni, azt a prioritási sorrendjével magyarázta: „Fegyelem, professzionalizmus és sikerek, ez a három dolog ösztönzött mindig játékosként. Hamburger, hasábburgonya, Coca-Cola, ezek továbbra sem nekem való dolgok, de az alkohol sem. Mindannyian meghalunk, de szeretnék még 40 évig sportolni. Szeretnék egészséges maradni, ehhez pedig fegyelmezettnek kell maradnom.”

Hogy milyen klubnál betöltött szerepre gondolhatott Zé Robi, azt nem tudni, de a Bayern dél-amerikai nagykövete és/vagy a klub brazíliai tehetségfigyelő, kerítő szerepe jól állna neki – egy magasabb pozícióba való visszatérés egyelőre valószínűtlennek tűnik.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top