Átigazolási hírek

Bild: Kimmich az év játékosa, Kicker: 2023-ig hosszabbít

A lap olvasói nagy fölénnyel látták őt a Bayern idei legjobbjának, a Kicker szerint nemsokára hosszabbít.

A Bild által lebonyolított közvélemény-kutatáson messze Joshua Kimmichet választották meg az év Bayern játékosának. A 21 éves őstehetség a voksok 35 százalékát gyűjtötte be, kétszer is többet, mint az őt követő Robert Lewandowski (17%) illetve a harmadik helyen végző Sven Ulreich (10%).


Kimmich a Bildnek: „Nagyon örülök a kitüntetésnek, főleg azért, mert a szurkolók ezzel értékelik és hálálják meg a teljesítményemet. Ráadásul ez egy ösztönzés arra, hogy még tovább fejlődjek.”


Ancelotti irányítása alatt a szezon második – az év első felében – nem játszott olyan sokat Kimmich, Lahm visszavonulásával azonban a Bayern kirobbanthatatlan tagjává vált, ő kezdett a legtöbbször az idényben és ő játszotta a legtöbb percet is a Bayernben, hat minutummal előzte meg a szavazáson második, góllövőlistát vezető lengyelt. Kimmich nyáron tevékeny részese volt Németország Konföderációs kupa győzelmének, a csapatkapitányi szalagot is viselhette, de a Bayernben is meghatározóan játszik, tíz gólpasszával ő számít a csapat legjobb előkészítőjének, három góljával pedig a házi góllövőlistán is előkelő helyen áll, csak öten rúgtak több gólt nála (Lewa, Tolisso, Vidal, Coman, Müller).Nem sokkal a Bild eredményhirdetése után jelent meg a Sport Bild újságírója által a Kicker értesülése, miszerint Kimmich szerződéshosszabbítási tárgyalásai lezárultak, 2018 elején alá is írja az új, 2023-ig szóló szerződését a 25-szörös válogatott játékos. Korábban már cikkeztek a jobb fizetési feltételeket is ígérő kiterjesztésről, Joshua képviselője akkor megerősítette a klub és a játékos közös szándékát. Az új papírokkal Kimmich – a szintén 2023-ig hosszabbító Coman mellett – a Bundesliga leghosszabb szerződésével rendelkező játékosa lehetne.

A Bild egyébként az év újoncáról is kikérte a szavazók véleményét, eredményül a voksolók 49 százaléka Jamest választotta meg elsőnek, Süle és Tolisso követte őt. Az év feltörekvője a szavazatok 46 százalékát begyűjtő Kingsley Coman lett, aki Heynckes iránytása alatt óriási fejlődésbe kezdett, már a Bayern alapemberének számít.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top