Interjúk és nyilatkozatok

Vogts: Jupp a legjobb

Jupp barátja szerint a Bayernnek 80-90 millióért is kellene igazolnia.

Jupp és Berti a Köln elleni, hosszabbítás után megnyert 1973-mas kupadöntőt követően.


Sokan nem ismerhetik annyira jól Jupp Heynckest, mint az a Berti Vogts, aki 13 éven keresztül csapattársa volt a Bayern jelenlegi mesterének. A két egykori világklasszis játékos a Mönchengladbachban és a német válogatottban rúgták együtt a bőrt, nyertek VB-t, EB-t, UEFA-kupát, Német bajnokságot és Német kupát is. A 70 éves, 96-szoros válogatott jobbhátvéd a t-online.de sport rovátában írt olyan dolgokről, amelyet a Bayern szurkolók nagy része is oszthat.

▪ Jupp Heynckesről: Régi barátom visszatért és világos jelet küldött a ligának. Megmutatta, hogyan vezet egy csapatot, ad a játékosoknak önbizalmat, fejlődési lehetőséget. A fiatalabb edzők, az úgynevezett osztályelsők sokat tanulhatnak tőle. A Bayernnél lévő játékosok minősége már nem olyan magas, mint az elmúlt években, de Jupp Heynckes azzá tette őket. A Bayernnek az lenne a legjobb, ha további egy évre meg tudnának egyezni Juppal. Ha választanom kellene, ki a liga legjobb edzője, Jupp Heynckest mondanám. Jupp az egyértelmű első. Persze a klubedzők között, tehát Joachim Löwtöl függetlenül.

▪ A Bayern átigazolási politikájáról: Nem vásároltak be olyan jól, ezt világosan ki kell jelenteni. Ha egy Robben vagy egy Ribéry lesérül, szoros lesz a dolog. Gyakran elmondtam már: Inkább egy abszolút kezdőfocistát kell szerezni 80-90 millióért, mint három középszerűt 20 milliókért. A Bayernnek is elő kell vennie a bátorságát. Képesek finanszírozni. Egy friss erőnek kell érkeznie a csapatba. Főleg a támadó szélsőposztokon kell egy lapáttal rátenniük – kivéve ha Jupp utódja más rendszerben játszatja majd a csapatot.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top