Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Önmagamnak akartam bizonyítani

A Bayern jól teljesítő belsővédője a TZ-nek adott egy érett fiatalember benyomását keltő interjút.

Süle első fél éve egyelőre várakozásokon felül sikerül, csak három mezőnyjátékos játszott nála többet, Hummels, Lewandowski és Kimmich.

Herr Süle, az elmúlt hónapok során nyújtott teljesítménye miatt az utolsó kétkedőket is elhallgathatta.

Számomra főleg az volt fontos, hogy önmagamnak bizonyítsak Münchenben! Nagyon örülök annak, ahogy az egész évem alakult. Ebbe még beleszámítom a Hoffenheimet is! A Bayernnél sokat és eredményesen játszottam. De a legfontosabb, hogy sérülés nélkül úsztam meg az évet.

Mi volt az ön személyes csúcspontja?

A Konföderációs kupa természetesen különleges volt. Ez lett az első címem profiként. A második cím, az FC Bayernnel nyert Szuperkupa is szép eredmény volt.

A mélypont saját maga és a csapata számára Párizsban jött el.

Elárulhatok valamit? Még ha viccesen is hangzik: Saját magamnak a Párizs elleni játék fontos volt! A jövő érdekében megpróbálok a vereségekből is tanulni.

Képtalálat a következőre: „süle psg”

Carlo Ancelottinak ettől függetlenül mennie kellett.

Egy csapat is mindig hibás, ha edzőt kell váltani. Játékosként az ember megkérdőjelezi mit csinálhatott rosszul. Nem dolgoztam olyan sokat Carlo Ancelottival, de jó edzőnek titulálom őt.

Jupp Heynckesszel a csapat újra kivirágzott.

Jupp Heynckes megtalálta azokat a csavarokat, amellyel a játékosokat 180 fokos irányba terelte. A Jupp irányítása alatti kemény munka által kényelmesebb helyzetben vagyunk a ligában. Tizenegy ponttal vezetünk úgy, hogy öt pont hátrányban is voltunk.

Melyik területen fejlődött az átigazolása óta?

Még ha nem is játszottam annyi válogatott mérkőzést, mint néhány itteni kollégám, már a Hoffenheimben is válogatott voltam. De fiatal játékosként engem főleg az Európa legjobb csapatai elleni mérkőzések segítenek, ezeken a meccseken mindig egy újabb lépést teszek előre a fejlődésemben.

Képtalálat a következőre: „süle paris”

A kora ellenére már most nagyon felvilágosultnak tűnik.

Sok játéklehetőséget kaptam itt és folyamatosan jó ritmusban voltam. Ezenkívül a nehezebb válogatott meccseken Joachim Löw is megajándékozott a bizalmával, például Franciaország ellen is játszottam. Ezért érzem nagyon jól magam, illetve mert egyre jobb formába lendülök. Amit mondani akarok: Ha minden nap olyan kivételes játékosokkal trénigezel együtt világszínvonalon, mint Franck Ribéry, akkor mindig izgatottnak kell lenned. Ezt viszed magad minden mérkőzésen is.  A többi az önbizalommal jön, ez hihetetlenül fontos a fiatal játékosok számára.

Mik a céljai 2018-ra?

Megpróbálok továbbra is játéklehetőséget szerezni, az edzéseken beajánlani magam. Persze a jó őszi idényem ellenére jól be tudom határolni a helyzetemet: Az első évemet töltöm itt és még sokat kell tanulnom. Az edző ezt lehetővé teszi számomra a mindennapi munka során. Ezért nagyon hálás vagyok neki.

 
https://www.youtube.com/watch?v=mX2TiXkDkUs

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top