Német Kupa

DFB-kupa: Szűk, de megérdemelt továbbjutás a Dortmund ellen

A Bayern gyenge helyzetkihasználása majdnem megbosszulta magát, megnehezítették maguknak a meccset a bajorok. A Bayern egy szoros, 2-1-es hazai győzelemmel zárta a 2017-es évet, a Dortmund elleni továbbjutással ott is van a Német kupa legjobb 8 csapata között. A sérülésekkel megtizedelt Dortmund gyenge első félidő után a másodikban felpörgött és a meccs végéig partiban tartotta magát, de Jupp Heynckes csapata megérdemelte a továbbjutást. Vége az évnek, január 2-án kezdődik az edzőtábor. A kupa sorsolását január 7.-én tartják majd.


FCB: Ulreich – Kimmich, Boateng, Süle, Alaba – Martínez (87. Rudy) – Müller, James (7u5. Tolisso), Vidal, Ribéry (61. Coman) – Lewandowski

BVB: Bürki – Toljan (88. Isak), Bartra (35. Dahoud), Sokratis, Toprak, Schmelzer – Kagawa, Weigl, Guerreiro (56. Schürrle) – Pulisic, Yarmolenko

Gólok: 1:0 Boateng (12.), 2:0 Müller (40.), 2:1 Yarmolenko (77.)

A Bayern rendkívül magabiztosan kezdte a meccset, 10 perc alatt négyszer járt nagyon közel a gólhoz, az idei első Boa góllal végül már az első negyedórában megszerezte a vezetést. A kezdeti erődemonstráció után a bajorok visszavettek a tempóból, a támadásra kényszerülő BVB kapott több teret, ezt azonban nem tudta Stöger csapata kihasználni, Alaba egyéni hibájából majd mentéséből alakult ki az egyetlen, bár nagyobb lehetőségük.  A megnyugtató második gól a 40. percben érkezett, Müller a 17. kupameccsén talált be, mindegyiket meg is nyerte a Bayern. Fordulás után folytatódtak a Bayern rohamok, az újabb gólt Bürki védései akadályozták meg. A Dortmund kissé feleszmélt két gólos hátrányából, pár veszélyesebb támadást is levezettek, a meccs utolsó negyedében a szépítést is megszerezték. A 94. perc végéig bennük volt az egyenlítő találat, ami a korábbi Bayern dominanciát figyelve nagy sokként érte volna a bajorok szurkolóit. Szerencsére azonban nem volt szükség a túlórára, a hazaiak a rendes játékidőben került be a kupa negyeddöntőjébe.Az első félidő történései: 

▪ A harmadik percben Müller beadása Vidal fejéről a keresztlécet találta telibe.

▪ Ribéry betett labdájára James érkezett, próbálkozása egy védőről a kapu fölé vágódott.

▪  Vidal lövési kísérlete Lewa elé került, a lengyel kapura lőtt, Bürki védett.

▪ A 10. percben Ribéry hosszú labdavezetése utáni lövését Bürki csapta a levegőbe, Lewa elé,  a lengyel háttal a kapunak kanalazta centikkel mellé a labdát.


 A 12. percben James beadását Süle bólintotta a keresztlécre, a kipattanót Boateng fejelte be a kapu üresen tátongó felébe. 1-0! Ez volt Jerome első gólja az idényben!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Boateng gólja” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


▪ A Bayern a gól után nem nyom annyira, hagyja a BVB-t labdázni, vár a hibára.

▪ A 35. percben Pulisic beadását nézte be Alaba, el is jutott a labda Yarmolenkóhoz, kapura tett labdáját viszont óriási bravúrral fejelte ki a gólvonalról az osztrák, javította hibáját!


 GÓL, 2-0! Müller – Lewa – Müller volt a labda útja a 40. percben, befejezésként Thomas pöccintett át Bürki fölött a játékszert! Klassziskülönbség a csapatok között.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller gól” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


▪ Két góllal vonulunk szünetre, Ulreichnak nem volt dolga.A második játékrész eseményei: 

▪  A 46. percben Ribéry beadására James érkezett, rövidre csurgatott labdájára Bürki leért.

▪ Ribéry a szélt meghúzó Alabának passzolt, aki az alapvonal előtti beadását Müller fejelte majdnem a kapuba. Bürki a gólvonal előtt, lábbal védte bravúrosan.

▪  Az 51. percben Guerreiro beadása Kimmich kezéről vágódott le a 16-oson belül, a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

▪  Kagawa veszélyeztetett az 57. percben, közelről Ulreich kapuja előtt lőtte ki az alapvonalon túlra a labdát.

▪  A 60. percben Ribéry helyett Coman érkezik, elégedetlenkedve vonul le a pályáról a 34 éves francia. Jupp mosolyogva konstatálja a történteket, ez Franckot is megenyhíti.

▪  A 64. percben Müller beadását Lewa és Vidal is elvétetette, a labda érintetlenül gurult el a kapu előtt.

▪  A Bayern mellett már a BVB is rendszeresebben póbálkozik, vészesen fogy az idő, egyre előrébb jönnek. Ebből persze jöhetnek a kontrák is.

▪  Schmelzer élesen érkező lövés-beadását Ulreich paskolta ki szögletre.


  2-1, szépít a Dortmund. A 77. percben Kagawa beadását Yarmolenko fejjel váltotta gólra, Alaba maradt le az ukránról. A találatot megelőzően a vendégek hosszasan járatták a labdát, a Bayern csak nyomozta a játékszert.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Yarmolenko találat” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


▪  A sárgák viszonylag sokat birtokolják a labdát, egy-egy szituációnál bennük van a gól. A meccs egyre feszültebb, a Bayern próbál már az idővel is játszani.

▪  A 86. percben a csereként beállt Schürrle lőtt a 16-os sarkáról épp a a kapu mellé, megúsztuk.

▪  A 92. percben a csereként beállt Isak állt nagyon közel a gólhoz, közelről leadott lövése Boateng lábáról épphogy a kapu mellé pattant.


Statisztika


Bő összefoglaló:

https://www.youtube.com/watch?v=ly8yZ5jUdK0

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top