Átigazolási hírek

Brazzo nyitva hagyta Renato sorsát – összefoglaló

A 40 éves bosnyák sportigazgató nyitva hagyta a portugál idő előtti visszatérését.

Hasan Salihamidzic a Stuttgart elleni győzelmet megelőzően a Skynak reagált azokra a nem alaptalan pletykákra, miszerint Sanches nem tölti ki a nyárig szóló kölcsönszerződését és idő előtt, még télen visszatér a Bayernbe.

„Összeülünk és meglátjuk, mi a legjobb a srác számára, mert természetesen mi is azt akarjuk, hogy olyan fejlődést vegyen, amely neki és a klub számára is jót tesz. Folyamatos kapcsolatban állunk, meglátjuk a fejkeményeket. Nincs megfelelő állapotban. Meglátjuk, hogyan döntünk.”

A Renato sztori kronológiai sorrendben:

1. Jupp beszélt Brazzoval, hogy fontos a kölcsönjátékosokról való gondoskodás. A mester elmondása szerint arról viszont nem volt szó, hogy szüksége van Sanchesre.

2. Salihamidzic felhívta a portugált, de a beszélgetés tartalma ismeretlen. Lehetséges, hogy az edző külön engedélye nélkül javasolta a boldogtalan portugálnak a visszatérést.

3. Jupp erről nem tudva, tagadta hogy köze lenne a dologhoz és a sajtótájékoztatón kissé zavartan magyarázta el, sok minőségi középpályása van, mind válogatott közülük, nem tudja mennyire tenne jót a portugálnak a várható mellékszerep.

5. Paul Clemens is azt nyilatkozta, a „nagyon motivált” Sanches marad a Swansea-nél és küzdeni fog a keretbe való visszatérésért.

4. Brazzo elmondta, hogy megbeszélik a portugál jövőjét és dönteni fognak róla, azaz valószínűleg tényleg utalhatott a sportigazgató a korábbi visszatérésre.

Véleményünk szerint a legjobb döntés lenne visszahozni Renatot Münchenbe. Még ha egy meccsen sem játszana, ennyi világklasszis társaságában még edzésen is többet fejlődne, mint abban a Swansea-ban, ahol még a keretbe sem nevezik és abban a ligában, ahol teljesen elveszítette a renoméját illetve a teljes önbizalma is romokba dőlt. A már ismertebb Münchenbe visszatérve elkezdhetné az integrálódást, sokat tanulhatna Jupptól, még a nyelvét is beszéli a mester. Nyáron pedig új edző érkezik, talán az ő elképzelései is jobban feküdnének neki. Renatonak nyugalom és fejlődés kell, ezt Münchenben megkaphatná, akár a Bayern II-ben is pályára léphetne. Túl drága volt ahhoz, hogy idő előtt elpazaroljuk és ne adjunk neki újabb lehetőséget. Nem biztos, hogy nem Ancelotti edzésmódszerének, kommunikációs készségének hiánya okozta a portugál súlyos visszaesését. Jupp Heynckes nem csak sportszakmailag, emberileg pozitív hatással van a játékosokra, tökéletes személy lenne a portugál felépítésére.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top