Bundesliga

Jupp: Coman egy érzékeny versenyló

Heynckes a Stuttgart elleni meccs előtt különösen bőbeszédű sajtótájékoztatót tartott, ennek kivonatát olvashatjátok a cikkben.


A meccsről: Ez biztosan egy nehéz meccs lesz! A Stuttgartnak egy fiatal, sikeréhes, nagyon sokat futó csapata van. Nagyon részletesen elemeztem őket. Nem lesz sétagalopp.


Renato Sanchesről: A Benficában töltött időszakom alatt megismerttem a portugál focit, tudom azt is, miképp tevékenykedik ez a csapat az utánpótlásképzésben. Renato jó EB-t játszott, majd leigazolta őt az FC Bayern. Beszéltem Hasannal, hogy gondoskodni kell a kölcsönjátékosokról, de arról egyáltalán nem, hogy visszahozzuk őt. Túl sok a napi teendőm, nem gondolkoztam ezen. A középpályán nagyon jól fel vagyunk szerelkezve, itt mindenki válogatott játékos. A középpályán nincsenek nagy szükségleteink.


A Stuttgart edzőjéről, Hannes Wolfról: Nagyon tehetséges fiatal edzőink vannak, szerintem is fontos, hogy ha valaki korábban dolgozott az ifirészlegen is. Azt a koncepciót, amit ott tanulnak, később is hasznosítani tudják. A Schalkéban Tedesco nagyon jól végzi a munkáját, ugyanezt látom a Stuttgartnál is. Nagyon jó és fejlődőképes csapatuk van, sok csapathoz hasonlóan ők is átálltak a háromvédős rendszerre. Az edző kézjegyeit világosan fel lehet ismerni, de az embernek időre is szüksége van a fejlődéshez. Mindig a fiatalemberek mellett álltam, futballcsapatban és az edzőket illetően is. Tisztában vagyok azzal, én hogyan kezdtem. A kezdeteknél vét olyan hibákat az ember, amelyeket később már nem. A fiatal edzők teljesítménye egyértelműen mutatja, hogy jó megoldást jelenthetnek a csapatok számára.


A Bundesliga minőségéről: Az embernek mindig meg kell vizsgálnia a helyzetet és meg kell kérdőjeleznie a dolgokat. Jelenleg is ebben a helyzetben vagyunk, ha csak arra tekintek, hogy az európai porondon csak az FC Bayern jutott tovább. Természetesen mindig nehéz magas szinten maradni. De ha a nemzeti válogatottunkra és azokra a játékosokra tekintünk, akiből Jogi Löw válogathat, akkor nem kell aggodalmaskodnunk.





A felállásról: Tegnap egy csoport pihenhetett, a többiek a pályán voltak, ma viszont mindenki a szabadban fog edzeni. Egy képet akarok alkotni arról, ki teljesen bevethető és ki nem, be kell gyűjtenem a visszajelzéseket. Ribéry például három meccset játszott, figyelnünk kell a terhelésére. Mindig elővigyázatosak vagyunk az izomsérüléseket illetően, pár játékost meg kell figyelnem, a fizikoterapeutákkal is beszélni fogok.


A személyi helyzetről: Comannak kisebb problémái vannak a hajlítóizmával, ő egy érzékeny versenyló. Jó úton halad, ha játszik, igazán jó teljesítményt tud nyújtani. Remélem holnap újra pályára léphet. Sven Ulreich tegnap ismét normálisan edzhetett, de Tom Starkéval is beszélnem kell, engedelyezi-e a játékát. De azt hiszem, ha Ulreich fitt, játszani fog. A Stuttgart elleni meccs nem egy lényegtelen mérkőzés számára. Onnan jött, ott játszott, ez biztosan egy különleges meccset jelentene neki.


A csapat fizikai állapotáról: A probléma nálunk az, hogy sok játékosunk volt sérült. Ribéry szinte tíz, Müller hét hetet volt távol. Alabának is voltak problémái, Boatengnek is sokáig volt fájdalma. Művészet a játékosokat újra úgy beépíteni, hogy ne sérüljenek le újra. Nagy akaraterővel rendelkezünk, ebben a tekintetben nincsenek aggályaim.


Robbenről: Olvastam, hogy állításom szerint Arjen ebben az évben már nem játszik, meglepett a dolog. Beszéltem vele korábban, azt mondta, viszonylag jól érzi magát. Azt hiszem a hét elejéig kivárunk, hogy véglegeset tudjunk mondani, de egy játékosnak 100 százalékosnak kell lennie.


Badstuberről: Kapcsolatban álltam vele, megírtam neki, hogy az ilyen sérüléshullámot át kell vészelni. Különösen örülök neki, hogy újra egészséges és folyamatosan illetve jól játszik. Karakterileg szuper srác, nagyon teljesítményorientált, ez a csapata számára is nagyon jó dolog.





A fiatal játékosokról: Sok tényező játszik szerepet az esetükben, a kommunikáció különösen fontos, de ha csak ennyiről lenne szó, könnyű lenne. Döntőek az edzésgyakorlatok és a pályán eltöltött időszakok is számukra. Mindent, amit a pályán tudnak nyújtani, az edzőpályán is fel kell vonultatniuk. Az embernek bizalmat kell adnia a fiataloknak és meg kell mondania nekik, hogy potenciál rejlik bennük. Minden szerepet játszik. Süle sok játékidőt kapott és szinte mindig jól játszott, Kimmich már korábban is a csapat fontos alkotóeleme volt. Kingsley is egyre több lehetőséget kap. Meg kell tanulniuk szerda-szombat ritmusban játszani.


Az eddigi mérlegéről: Van egy nagy előnyöm, ismerem a klubot. Ezért meggyőződésem volt, hogy tudok változtatni. Azzal viszont nem kalkuláltam, hogy ez ennyire pozitívan fog sikerülni és a konkurencia hanyatlani fog. A Köln elleni munkásgyőzelmet gyorsan ki kell pipálni és már a következő meccsre kell koncentrálnunk.


A sérülésekről: Minden nagyobb terhelést kapott játékosnak szükségszerű lesz a szünet. Azokra a játékosokra is pozitív hatással lesz, akik korábban sérüléssel küszködtek.


A triplázás lehetőségéről: Csodáról beszélnek, de ez nem ritkán történik meg, erre nem kell sok gondolatot pazarolnunk. Én is azon a véleményen vagyok, hogy először a bajnoki meccseket kell lejátszanunk, a liga jelenti a napi rutint, meg kell próbálnunk megnyerni a bajnokságot. Az elmúlt években ez sikerült, ez is jelenti a prioritást számunkra. A Bajnokok Ligájában őrületesen nehéz, ugyanis ha valaki rátekint arra, hogy a többi európai klub mennyit invesztált a csapatába, nehéz lépést tartani. De azon a véleményen vagyok, hogy a Bajnokok Ligája győztese az lesz, akinek a legegységesebb a csapata. A sorsolás és a játékoskeret is fontos szerepet játszik. A Bajnokok Ligájában meccsről meccsre kell gondolkodnia az embernek.


Bernatról: Juan teljesen helyreállt és két napig jól edzett, nevezem a keretbe is. Ő egy nagyszerű profi és egy remek fiatalember.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top