Bundesliga

Jupp: Starke kezd, Ulreichhel azonnal hosszabbítani kell

Heynckes a sereghajtó Köln elleni meccset megelőzően beszélt a sajtó előtt.

A kapushelyzetről: Sven intenzív ápolást kapott, izomkeményedése volt. Edzhetett volna a szabadban is, de úgy döntöttünk, hogy ma csak az edzőteremben és a medencében csinálja a gyakorlatokat. Szerinte jó volt, és kvázi már panaszmentes. Viszont semmit nem fogunk megkockáztatni, Tom Starke fogja őt újra pótolni. Ulreich folyamatos terhelést fog kapni, és hétvégén már biztosan játszhat.


A személyi helyzetről: Arjen esetében türelmesnek kell lennünk, nem lehet jósolni. Kingsleynek kisebb problémái voltak a combközelítőjével, de ma már futott, holnap talán újra játszhat. Hummels megfázás miatt ma nem edzhetett kinn, de holnap újra edzhet, remélem ott lehet a keretben is.


A Kölnről: Jó megbeszélést tartottunk, nem becsüljük alá az ellenfelet. A Freiburg elleni szerencsétlenül sikerült 3:4 után megmutatták, hogy számolni kell velük, 3-0-ra is vezettek. Az elmúlt szezon után nehéz dolguk van, az Európa Ligára voltak jogosultak. A vőm nagy Köln szurkoló, elképzelhetik mi van most a családomban.


Egy kapus esetleges megszerzéséről: Egy percig sem gondoltunk arra, hogy új kapust igazoljunk, télen biztosan nem fog senki érkezni. Sven Ulreich teljesítménye javult és az elmúlt meccseken nagyon jól védett. Azt tanácsoltam a klubnak, hogy azonnal vegyék fel vele a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat.


Ulreich esetleges távozásáról: Megváltozott a helyzete. Ha azt mondja, játszani akar és elsőszámú kapus akar lenni, az nem egyszerű helyzet. Természetesen az ő döntése lenne. De az egyértelmű, hogy a csapat bízik benne, nyugodtak lehetünk, ha véd. Fejlődött a gyengeségeiben, az önbizalma is nőtt, a klub, a csapat és az edzői stáb bizalmát is élvezi.


Starkéról: Újra bizonyította, hogy mindig készen áll és hirtelen is képes jó teljesítményt nyújtani. 2012/13-ban négy meccsen négyszer végzett kapott gól nélkül.





A Robben & Ribéry párossal való szerződéshosszabbításról: Nem tudunk minden szerződési megbeszélést egy időben levezetni, nyárig bőven van időnk.


Nagelsmannról: Eleget beszéltünk róla. Ha valamit szeretnék mondani vele kapcsolatban, azt belső körökben fogom megtenni.


Jamesről: Ha az ember új játékost igazol, idő szükségeltetik a beilleszkedéshez, ez nála sem volt másképp. Most egy olyan pozícióban játszik, ami a Real Madridban nem volt. Ott jobb vagy balszélen játszott, nálam egy 4-3-3-ban szerepel támadó középpályásként. Kiválóan érzi magát a középpályán, sokan nem látják mennyit fut, védekezőleg is nagyon jó munkát végez. Nevetve jön az edzésre és nagyon jól tréningezik. Nagyon alárendeli magát a csapatnak, ő egy csapatjátékos. A jövőben még fontosabb lesz számunkra.


A Besiktasról: Természetesen ismerem az ellenfelet, nem csak a Lipcse ellen láttam őket játszani. Rengeteg játékkultúrából érkező emberük van, akik nagyon jó harmóniát alkotnak, sokan a spanyol bajnokságból igazoltak oda. Az edzőjük 2002-ben Törökország kapitányaként végzett harmadikként a VB-n. Nagyon ápolt futballt játszanak, természetesen a papírforma szerint voltak erősebb ellenfelek is. De céltudatosan kell felkészülnünk rájuk. A Besiktas nagyon jó csoportkört játszott.


Wagnerről: Azt hiszem, hogy el kell gondolkodnunk a pótláson. A tárgyalások már folynak, de a pénzről még beszélnek a klubok. Reálisnak kell maradni. Elég időnk és türelmünk van.


A BVB-be igazolt egykori Köln edzőről, Peter Stögerről: A Dortmundról és Stögerről jövő héten beszélhetünk. Stefan Ruthenbeck nagyon jó munkát végez, háromvédős rendszerrel játszatja a csapatot és agresszív presszinget alkalmaz.


Lewandowsiról: A góllövőlistán első, egész jó arányokkal rendelkezik. Ő egy gólgarancia számunkra, fontos játékosunk. A Bajnokok Ligájában ilyen kaliberű játékosra van szükség. Remélem, hogy tavasszal is ilyen gólérzékeny lesz. Jó napjain egyszerűen világklasszis.


Peter Hermmann szerepéről: 2009-ben amikor átvettem a Leverkusent, már ott volt az edzői stábban. Világos volt, hogy érkezem. Mielőtt igent mondtam arra, hogy ő is a stáb tagja legyen, beszélgetést akar velem lefolytatni. Ezután két órát beszéltünk a fociról és meggyőztem őt. Peter egy kiváló futballismerő, ugyanúgy értelmezi ezt a sportágat, mint én. Szakmaikag és emberileg is kifogástalan. Barátok vagyunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top