Bajnokok Ligája

BL: A Besiktast kaptuk a nyolcaddöntőben!

A lehető legkedvezőbb sorsolást kaptuk, a reakciók alapján sem boldogtalanok a klubnál.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői, Nyonban megrendezett sorsolásán Xabi Alonso talán a lehetőségekhez mérteni legjobb ellenfelet húzta a végső győzelemre is esélyes ex-csapatának, a Bayernnek. A Senol Günes irányította török Besiktas a Portot, a Lipcsét és a Monacot megelőzve, veretlenül jutott be a legjobb négy közé, nekik van a legidősebb átlagéletkorú csapatuk a mezőnyben, nevesebb játékosaik közül Pepe, Medel, Babel, Quaresma, Negredo is őket erősíti.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Besiktas útja a nyolcaddöntőig” class=”out”]

Figyelemre méltó eredmények a törökök részéről.

[/toggle]
[/toggles]

 

A csoportelső Besiktas február 20.-án kedden látogat Münchenbe, a visszavágót a tüzes hangulatú, 40 ezer fő befogadására alkalmas Vodafone stadionban játsszák március 14.-én szerdán. Napi két meccs kerül lebonyolításra, a mi meccsünk a Chelsea – Barcelona rangadóval egy napra esik, viszont a törökországi meccsünk a szokásos 20:45 helyett 18 órakor veszi kezdetét. Egyébként majdnem épp a katalánokkal kerültünk össze, Xabi végül a sokkal kedvezőbb golyót emelte ki a kalapból. Az említett angol-spanyol találkozó mellett a halálmeccsnek számító Real – PSG, illetve a Juve – Tottenham is nagy futballcsemegének ígérkezik.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Párosítások, menetrendek, időpontok” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]

Reakciók:

Salihamidzic: Tudjuk mennyire erős a Besiktas. Figyeltük őket, mert egy csoportban voltak a Lipcsével. Nehéz feladat lesz, meglátjuk mi fog történni. Biztosan egyedülálló lesz az ottani hangulat, de itt Münchenben is. Örülünk a párosításnak. Nyilván nem előny, hogy mi kezdünk hazai pályán, de eléggé erősek vagyunk és elfogadjuk a dolgot.

Heynckes: Nagyon jól ismerem a Besiktast, legutóbb a Lipcse ellen láttam őket játszani. A Besiktas négy győzelemmel és két döntetlennel zárt a csoportban, tehát veretlenül végeztek. Ráadásul nagyon jó edzőjük van. Jól ért ahhoz, hogy különböző nemzetiségű játékosokat szoktasson össze. Tehát ez nem egyszerű sorsolás, ez egy nagyon jó csapat. A továbbjutásért mindkét meccsen topteljesítményt kell nyújtanunk.

Müller: Nem vagyunk boldogtalanok a sorsolás miatt, várjuk a nyolcaddöntőket. Természetesen a lehető legtovább akarunk eljutni, és semmiképp sem akarunk gólt kapni Münchenben. Jól fel akarunk elkészülni. Az idegenbeli meccsen mindenképp figyelmeztetőleg kell fellépnünk. Először ezt a két meccset kell abszolválnunk.

Robben: Szép kihívás, még nem játszottam a Besiktas ellen. Jól fel kell készülnünk és elővigyázatosnak kell lennünk. Egy csoportban voltak a Lipcsével és jól teljesítettek. Törökországban mindig szuper a hangulat, erre kell berendezkednünk. De először otthon kell játszanunk és jó kiindulóhelyzetbe kell kerülnünk.

Ribéry: Örülök a Besiktasnak. Iszambul egy szuper város három nagycsapattal, a Galatával, a Besiktassal és a Fenerreel. Az atmoszféra ott mindig őrületes, a Törökországban élő emberek imádják a futballt. Hazai pályán jó meccset kell nyújtanunk, mert náluk ez nagyon nehéz lesz. Erős csapatról van szó, nagyon jó szezont játszanak. Legutóbb a Galatasaray ellen láttam őket játszani, a Besiktas 3-0-ra győzött. Azon a meccsek nagyon jók, nagyon agresszívak voltak és rengeteg energiával játszottak. 100 százalékosan koncentráltnak kell lennünk. Mindkét meccset meg akarjuk nyerni.

Kimmich: Azt hiszem ez egy jó sorsolás, papíron nagyobb csapatok ellen is összefuthattunk volna. Várom a meccset. A lipcsei srácoktól tudom, hogy nagyon kemény hangulat uralkodik náluk.

Süle: Mégsem volt olyan rossz, hogy másodikak lettünk, számunkra egész jól alakult a sorsolás. Először mi játszunk otthin. A Besiktas egy nehéz csoportban mutatta meg, milyen jól tudnak focizni. Nehéz feladat lesz, de lehetett volna rosszabb is.


Sorsolás előtti szavazásunkban egyébként épp a Besiktast szerettétek volna legtöbben, 355 szavazóból 105-en (30%) voksoltatok a törökökre. Második helyen a Manchester United zárt 72 százalékkal (21%).

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A szavazás végeredménye” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top