Bundesliga

Kiizzadt győzelem, őszi bajnok a Bayern München


A Bajnokok-ligájában a PSG ellen aratott 3-1-es győzelem után a Bayern München a Bundesliga tizenötödik fordulójában játszott az Eintracht Frankfurt otthonában. Kínkeserves, egygólos győzelemmel lettünk az ősz-téli idény bajnokai.| A mérkőzésről:

Sokféle tipp lehetett a találkozó előtt arra vonatkozóan, hogy hogyan áll fel Jupp Heynckes tizenegy kezdő játékosa. Erre a forgatókönyvre azonban senki sem számított: Ulreich utolsó pillanatokban történő sérülése miatt Tom Starke kezdett a kapuban, a védőnégyest pedig Rafinha, Niklas Süle, Boateng és Kimmich alkotta. A középpálya Vidal, Javi Martinez és James Rodriguez fennhatósága alá került, míg a támadás lényegi részét a Ribéry-Müller-Coman hármas bonyolította le, ezzel pihentetve a bombaformában lévő Lewandowskit.

A mérkőzés első pár percében mindkét csapat alakított ki helyzeteket, azonban a huszadik percben már a háló is rezdült. Joshua Kimmich szenzációs ballábas beadása landolt Arturo Vidal fején, a chilei pedig remek mozdulattal juttatta Hradecky kapujába a játékszert. Előbbinek ez volt a tizedik idei asszisztja, a gólszerző pedig sorozatban a negyedik Bundesliga-összecsapásán talált be. 0-1!A viszonylag korán megszerzett vezetés után leült a meccs, mindössze egy helyzet alakult még ki Coman előtt, amelyet a francia nem tudott befejezni. Véget is ért az első játékrész. Tizenöt perccel később Osmers bíró útjára indította a második játékrészt. A nem túl szép mérkőzésen a Bayern cserélt először, rögtön kettőt. Előbb Vidal, majd Ribéry jött le, a helyükre pedig Tolisso és Alaba szállt be. A 73. minutumban kis híján megfogyatkozott a hazai csapat, miután James Rodriguez felvágásáért Marius Wolf kapott pirosat, azonban a játékvezető videobíró alkalmazásával sárgára módosította az ítéletet.

Nem sokkal később lengyel csatárunk, Lewandowski is pályára lépett, Kingsley Comant váltotta. Ez volt a mérkőzés utolsó említésre méltó mozzanata, Osmers játékvezető hármas sípszója után minden figyelem a hétközi, még mindig nyeretlen Köln elleni hazai bajnokira terelődött, amelyre a csapat nyolcpontos előnnyel készülhet. Mellesleg… Őszi bajnok lett a Bayern München!


| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


https://www.kephost.com/images/2017/12/09/Screenshot_153.png


https://www.kephost.com/images/2017/12/09/Screenshot_153.png

| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hamarosan…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top