Interjúk és nyilatkozatok

Rudy: A BVB elleni továbbjutás tökéletes ajándék lenne

Az Abendzeitung interjúja egy rendkívül érdekes személyiséggel.

Herr Rudy, kérem beszéljen a futball melletti második szenvedélyéről, a táncról. Hogyan lelt rá erre a közép-európai futballisták számára talán  kissé szokatlan hobbira?

Ez még a lakodalom előtt kezdődött. A feleségem és én egy klasszikus kurzuson vettünk részt és kipróbáltunk pár táncfajtát. Bécsi tánc, Cha Cha Cha, Discofox, Jive, Rumba – volt egy pár. A feleségemnek annyira tetszett, hogy nem hagytuk abba.

A Bajnokok Ligája és a Bundesliga meccsek között rendszeresen táncol Münchenben?

Idestova lassan már három éve csináljuk. Legutóbb sok minden történt, be kellett rendezkednünk a lakásunkba és meg kellett szoknunk az új várost is. De a feleségem és én folytatni fogjuk, keresünk Münchenben egy új tánciskolát.

A tánctehetsége elegendő arra, hogy a karácsonyi ünnepségen meghökkentse a csapatban lévő dél-amerikai játékosokat is?

Azt hiszem elég jól áll nekem, ha táncolok. A ritmusérzékem megvan – remélem (nevet).  De a karácsonyi ünnepségen a dél-amerikaiakat hagyom inkább az előtérben.

A fociról: A PSG elleni 3-1-es győzelem alkalmával kezdőként lépett pályára, volt pár pikáns párharca Neymarral is. Látszódott a csapatán, hogy ez a 0-3 utáni revansról szól.

Ez igaz, az odavágót akartuk kijavítani. Tényleg durva meccs volt. A keddi parti nagyon intenzív volt, taktikailag jól játszottunk, a védelem jól állt a lábán – és végül megérdemelten győztünk.

Ezután a győzelem után a Bayern automatikusan a topfavoritok közé tartozik?

Mindenképp jó meccs volt számunkra. A 0-3 után sok kritika ért minket. Biztos vagyok benne, hogy el tudjuk érni a szezonra kitűzött céljainkat.

A Bajnokok Ligája győzelmet is?

Azért, hogy ezt a célt elérjük, továbbra is keményen kell dolgoznunk, és még rengeteget kell fejlődnünk.

Van kedvenc ellenfele a nyolcaddöntőre?

Ha az ember magasra akar érni, ugyanúgy le kell győznie a legjobbakat. Izgalommal fogjuk figyelni a sorsolást. Természetesen reménykedünk benne, hogy az igazán nagy favoritok egyelőre nem kerülnek az útunkba.

Megtapasztalta Carlo Ancelottit edzőként, most két hónapja Jupp Heynckes irányítása alatt játszik. Hogyan sikerült a csapatnak ilyen gyorsan erre a szintre emelkednie?

Csapatként összetartóbbak vagyunk. A Párizs ellen a csatárunkkal együtt tizenegy játékossal védekeztünk, sőt Franck Ribéry a saját tizenhatosán belül is tisztázott. Továbbra is így kell folytatnunk, a csapat érdekében mindenkinek oda kell tennie magát. Pontosan ez tesz minket most ilyen eredményessé.

Hogyan érte el Heynckes ennek a csapatszellemnek a létrejöttét?

Minden játékost hangulatban tart, tudja, hogy minden egyes játékos tud fejlődni, illetve tudja azt is, hogy melyik területen van rá szüksége. A kommunikációja kiváló, a megbeszélések során pontosan fogalmazza meg a követeléseit és nagyon jól felkészít minket a mérkőzésekre.

Hogyan jellemezné Heynckes csapatban betöltött szerepét: Tiszteletbeli figura? Apafigura?

Sokat segít neki és a csapatnak is, hogy különböző nyelveken beszél. Egyszerűen tudja, hogyan kezeljen minket. Az edző nagyon jól irányít mindannyiunkat, akárcsak egy apa, ha lehet ezt mondani.

Ez egy jó szó, hamarosan nálatok is érvényes lesz, ugyanis megszületik az első gyermeke.

Pontosan. Áprilisban várható a születése.

Fiú vagy lány?

Hagyjuk magunkat meglepni, a feleségem és én nem akarjuk tudni előre.

A Világbajnokság ellenére ez lesz a Rudy család legfontosabb eseménye jövőre.

Egyértelműen.

Rudy, és szépséges felesége Elena.

Gondolja, hogy Joachim Löw nevezi önt az oroszországi tornára?

Az elmúlt időszakban állandó teljesítmény nyújtottam és megmutattam, a szövetségi kapitány számíthat rám. A VB-részvétel a célom, most erre kell rádolgoznom a klubnál.

Németország esélyese a VB-címnek?

Világbajnokok akarunk lenni, meg akarjuk védeni a címünket. A selejtező nagyon jól sikerült, a Konföderációs kupa is. Számolni kell velünk.

Az ifiben raszta megjelenése volt. Nem lenne egy alkalmas fogadás a VB-győzelem esetén felvenni ezt a stílust? 

Az ilyen fogadásokra mindig nyitott vagyok, ezeket egészen lazán veszem. Akkoriban egyszerűen kedvem támadt valami őrültebb dolgot kipróbálni. Szerencsére nincs rólam kép abból az időszakból.

Sandro Wagnerrel a VB-n egy csapatban játszhatnak – de hamarosan talán a Bayernben is. Ismerik egymást Hoffenheimből, jó igazolás lenne télen?

Sandro egy olyan ember, aki jót tenne a csapatnak, a karakterénél fogva mindent belead a pályán. Nem lapul, mindig teljes gázzal megy.

Julian Nagelsmann is jól passzolna a Bayernhez?

Csakúgy mint Sandro esetében, nála is érvényes: ezt természetesen mások fogják eldönteni. Csak annyit tudok mondani, hogy ő egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező nagyszerű edző.

Mi teszi őt annyira különlegessé?

Nagyszerű előrelépést jelentett számomra már magában azon magas követelései, amelyek elé állított. Nagyon hálás vagyok neki.

Egyszer azt mondta, hogy ön hívő. Milyen gyakran jár a templomba?

A feleségem, Elena minden héten megy, én is mindig vele tartok, amikor az időm engedi. Karácsonykor mindenképp együtt megyünk.

Apropó karácsony: Nem sokkal szenteste előtt jön a Dortmund elleni kupameccs.

Nekünk és a szurkolóink számára is nagyon fontos lesz, hogy jól zárjuk az évet. Egy Dortmund elleni továbbjutás – ez egy tökéletes karácsonyi ajándék lenne.

 Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top