Bundesliga

Előzetes: Frankfurt – Bayern München

Kellemetlen ellenfélre számít Jupp, a szombat délutáni meccset az Eurosport2 is élőben adja.


⚽ Bundesliga, 15. forduló:

? Eintracht Frankfurt – Bayern  München

? 2017.12.09. szombat, 15:30 ?

? Commerzbank Arena (51 500)

Képtalálat a következőre: „commerzbank arena”


A keddi BL-meccs után egy kellemetlen ellenfél vár Jupp csapatára, szombaton a szívós Frankfurt otthonában lenne szükség egy jó teljesítményre. A Kovac testvérek által vezényelt klub jelenleg a tabella 9. helyén, azaz az abszolút középmezőnyben áll, idegenben ők gyűjtötték be a legtöbb pontot (reméljük meccs után ez változik). Ez annyit jelent, hogy hazai pályán már nem vitézkednek annyira, 18 lehetséges pontból csak 7-et szereztek (2 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség), az egyetlen döntetlenjüket mondjuk épp az egyébként gyenge formában lévő BVB ellen sikerült kibulizniuk. Heynckes a PSG elleni meccshez képest biztosan eszközöl majd pár változást a kezdőben. Ha sikerül győznie csapatának, a Bayern sorozatbeli hetedik szezonjában lesz őszi bajnok.


? Közös múlt:

Összesen: 135 meccs, 66 győzelem, 30 döntetlen, 39 vereség | 249:188-as gólarány
A Bundesligában: 92 meccs, 49 győzelem, 22 döntetlen, 21 vereség | 178:112-es gólarány
Frankfurtban a Bundesben: 46 meccs, 12 győzelem, 16 döntetlen, 18 vereség | 58:69-es gólarány.

A közeli múltat illetően a Bayern a legutóbbi 9 meccsén nem kapott ki az Eintrachttól, hetet meg is nyertek. Az már más kérdés, hogy a két döntetlent a legutóbbi frankfurti látogatása során játszotta a klub, tavaly 2-2-re, előtte 0-0-ra végeztek a csapatok.


? Érdekességek, statisztikák:

▪  A Frankfurt és a Bayern csapatának személyében a liga két legkevesebb gólját kapó csapat találkozik (14 és 11 kapott gól).

▪  Rafinha a 300. Bundesliga mérkőzése előtt áll (10 gól, 37 gólpassz).

▪  Kimmich a 100. meccsén léphet pályára a Bayernben.

▪ Az Eintracht a legutóbbi két hazai meccsén egyaránt ikszelt a bajnokkal.

▪ A hazai padon tevékenykedő Kovac testvérek pályafutásuk legsikeresebb időszakát a Bayernben töltötték. A vezetőedző, Niko már gyermekként is Bayern drukker volt, konkrétan Rummenigge mezt viselt. Robert Kovac a Frankfurt másodedzője.

▪ Míg a frankfurtiak padján egykori Bayern játékos irányít, addig a müncheni oldalon is van egy frankfurti múlttal rendelkező személy: Jupp 1994 júliusa és 1995 áprilisa között volt az Eintracht edzője, 24 meccs után menesztették (7 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség). A Gladbach és a Hannover után tehát egy újabb egykori csapatával meccsel bajnokin a 72 éves edző.

▪ Az Eintracht igazgatóságában lévő Freddi Bobic aktív játékosként 23 tétmeccset játszott a Bayern ellen, de soha nem tudott győzni csapatával.

▪ Robert Lewandowski eddig 165 Bundesliga gólnál jár, egy újabb találattal bekerülhetne az örökös góllövőlista 10. helyére.

▪ Heynckes edzőként még soha nem veszített tétmeccsen az Eintracht ellen (9 győzelem, 3 döntetlen).

▪ A Bayern 12 Bundesliga mérkőzés óta veretlen a Frankfurt ellen, legutóbb 2010 márciusában szenvedett vereséget Van Gaal egykori csapata.

▪ A két csapat legutóbbi tíz meccséből kilenc alkalommal nem kapott gólt a Bayern.

▪ A Frankfurt idén a kései gólokra specializálódott, múlt héten a hatodik góljukat szerezték az utolsó negyedórában. Csak a Hoffenheim talált be többször a meccsek ezen időszakában, nyolc alkalommal.





? Sajtótájékoztató:

Niko Kovac: A teljesítményünk határát kell feszegetnünk és nagyon jó napot kell kifognunk a Bayern ellen, remélve, hogy nekik ez nem sikerül. Egy valami világos: minden Bayerntől várt dominancia mellett mi is kiharcoljuk majd a szabad területeket, lesznek lehetőségeink, nem sok, de ezeket ki kell használnunk, ugyanis ha vezetünk, nagyon nehéz ellenünk játszani. Természetesen a védelemben is jól kell állnunk a lábainkon. Hatékonyak akarunk lenni, ez a célunk.

Jupp Heynckes: A Frankfurt egy nagyon jól struktúrált csapat. Három védővel játszanak, sokat futnak, harcosak és agresszívak is. A Bajnokok Ligája meccs után egy újabb kihívás vár ránk, az ellenfél a legjobb teljesítményét fogja ellenünk felvonultatni. 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk, ami nem lesz könnyű. A sajtótájékoztató további részletei itt.


? Előzetes kezdők:

Eintracht: Hradecky – Salcedo, Abraham, Falette – M. Wolf, K.-P. Boateng, Stendera, Willems – Gacinovic – Haller, Rebic

Bayern: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martinez, Vidal – T. Müller, James, F. Ribery – Lewandowski


? Hiányzók:

Eintracht: Chandler, Hasebe, De Guzman, Fabián, Alex Meier, Mbouhom

Bayern: Neuer, Thiago, Robben, Bernat, Friedl


?‍Játékvezető:

A mindössze 32 éves diplomás közgazdás Harm Osmers vezeti majd a két fél közötti találkozót. A Hannoveri születésű spori eddig 5 bajnokit és 2 kupameccset vezetett, mindkét sorozatban fújt a Bayernnek is. A tavalyi Jena elleni 0-5-ös kupagyőzelmünk mellett az idei, Hertha elleni 2-2-t is ő vezényelte.


? Közvetítés:

Eurosport2, 15:30 élő


? Stream:

sport365.com (Soccer), Reddit streamgyűjtő


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top