Interjúk és nyilatkozatok

James: Ezek a meccsek alkotják a szezon érdemi részét

A Bayern kolumbiai játékosa a TZ-nek adott interjút, a PSG elleni győzelmet is érintette.

James, mennyire volt a PSG elleni 3-1-es győzelem jó hatással a bajor önbizalomra?
Nagyon jó hatással volt rá! Ez a győzelem rengeteg önbizalmat ad nekünk azokhoz a feladatokhoz, amelyek várnak még ránk. Remélhetőleg sok lesz, ugyanis a szezon hátralévő részére vannak terveink. Megmutattuk, hogy még egy olyan nagyszerű csapat ellen mint a PSG, sincs szükségünk az elrejtőzésre. Az eredmény megérdemelt volt.

Két csodálatos beadással két gólból is kivette a részét. Elégedett?
Nagyon is. Jelenleg nagyon jól érzem itt magam és ez a pályán is érződik. Azok a dolgok, amiket eltervezek, legtöbbször bejönnek. Ez természetesen összefügg azzal, hogy az elmúlt időszakban rendszeresebben játszhattam. Ki akarom venni a részem abból, hogy a Bayern további győzelmeket könyveljen el.

Jupp Heynckes épít Önre. Érzi az edző bizalmát?
Természetesen. Mindig újra elmondom: A tehetség és a forma egy dolog, a pályán töltött folyamatosságnak viszont legalább annyira nagy a jelentősége. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az olyan nagyszerű játékosok, mint amilyenek vannak itt, az élet pár területén megkönnyítik az ember dolgát. Boldog vagyok.





0-3 Párizsban, majd nyolc héttel később 3-1-es revans Münchenben. Hogyan magyarázná ezt a radikális változást?
Már hetekkel ezelőtt egy olyan jó szériát kezdtünk, amely önbizalommal töltött el minket. Tudjuk mire vagyunk képesek a pályán és nem hagyjuk magunkat elbizonytalanítani. Normális dolog, ha néha szezon közben kerül hullámvölgybe kerül az ember, a fontos viszont az, hogy tovább folytassa a munkát és ne veszítse el a hitét. A Párizs ellen láthatták milyen formában vagyunk. Tisztességesen játsszuk a labdát és egyre jobban állunk  össze csapatként is. Továbbra is így kell folytatnunk a dolgainkat.

Milyen részét vette ki Jupp ebből? Pár nyilatkozatában már magasztalta Önt, illetve úgy gondolta, hogy egy olyan edzőre van szüksége, aki spanyolul tud vele beszélni. Igaza van?
Az ember hálát ad, ha az edző beszéli az anyanyelvét. Ez mindent sokkal könnyebbé tesz, beleértve a taktikát vagy a mindennapos dolgokat, amelyet ha az ember nem annyira ért meg, akkor újra magyarázatot kaphat rá.

Jövő hétfőn sorsolják is a nyolcaddöntő párosításait. Az ex-klubjával, a Real Madriddal egyelőre nem találkozhat, Zidane csapata is csoportmásodikként kvalifikálta magát. Megkönnyebbült?
Egy Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben már nincs egyszerű ellenfél. Mindegy ki ellen kell játszanunk, két nagyon jó napot kell kifognunk és nem szabad figyelmetlennek lennünk. Ezek a meccsek alkotják a szezon érdemi részét.

Akkor a negyeddöntőben jöhet a Real?
(nevet) Természetesen szép lenne. Meglátjuk mi fog történni.

Korábbi James – illetve egyéb érdekes – nyilatkozatokat az Interjúk/nyilatkozatok menüpontban is találhattok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top