Bajnokok Ligája

Jupp: A csapat hozzáállása volt a kulcs

Edzőnk és játékosaink is elégedetten nyilatkoztak a PSG elleni 3-1-es győzelemről, a túloldalon is elismerték a Bayern teljesítményét.

Tolisso az Anderlecht ellen is fontos gólt lőtt, most kettővel járult hozzá a Bayern sikeréhez.

Jupp Heynckes: A csapat hozzáállása volt a kulcs sikere. Taktikailag nagyon okosan játszottunk. A párizsiaknak nagyon jó támadórészlegük van, amely mindig gólhelyzetbe kerül, de nem igazán engedtünk nekik kontralehetőséget. Nagyon jó meccs volt ez tőlünk. Megvalósítottuk amit elterveztünk.

A rotációról: Az edző napi szinten dolgozik a csapatával és neki van a legjobb rálátása arra, mit kell tenni. Szinte csak válogatott játékosunk van és az egész keretet szükségbe kell vennem. Azok a srácok, akik nem kaptak olyan sok lehetőséget, ma prímán teljesítettek. Ezek a változtatások számomra egyértelműek.

Tolissoról: Az elmúlt hetekben egyre inkább bizonyította, hogy egy nagyszerű focista, nagyon jól fejezi be a támadásokat. Az elmúlt héten lenyűgözően edzett. Ennek tükrében nem csoda, hogy ma kezdőként játszott.

Robbenről: Problémái vannak az isiászidegével, begyulladt neki. Ezért nem lehet prognózist adni, talán 1-2 hétig tarthat el.

A még alá nem írt szerződéséről: Nekem egy kézfogás is érvényes. Főleg az FC Bayernnél. Ez kötelező erővel bír. Talán karácsonyi ajándékként aláírom, de számomra ez nem annyira fontos.

Coman sérüléséről: Dr. Müller-Wohlfahrt első diagnózisai szerint nem annyira komoly az ügy.

Hummels meccs utáni mérgelődéséről: Mats tele van ambícióval. Ahogy ismerem, 4 vagy 5:1-re akart győzni. Jelenleg lenyűgözően játszik valószínűleg újabb gólokat akart.


Hasan Salihamidzic: Azt hiszem nagyon jó meccset játszottunk. Megmutattuk, hogy számolni kell velünk. Mindezért nagyon keményen meg is dolgoztunk az elmúlt időszakban. Nagyon jó szériába kezdtünk, egyszerűen gratulálni kell az edzőnek és csapatnak.

A lehetséges nyolcaddöntőbeli ellenfélről: Szinte mindegy, hogy az első vagy a második helyet értük el a csoportban, azt hiszem nincsenek egyszerű ellenfelek. A nyolcaddöntőbne már egyik sem egyszerű.

Sven Ulreich: Revansot akartunk venni az első meccs vereségéért. Nagyszerű amit elértünk. Volt egy pár dolgom is. Az ember természetesen örül annak, ha kiemelik és és segíthet a csapaton. Az edző bizalma rengeteget segít engem, remélem, hogy meghálálhatom ezt neki.

Ulreich ezúttal is sokszor mentette meg a Bayernt a PSG góljától.


Franck Ribéry: Örülök, hogy két hónap után újra kezdőként léphettem pályára. A csapat jól játszott. Nekünk és a szurkolóink számára fontos, hogy győztünk. Ha az ember hazai pályán játszik, mindig győzni akar. Ez egy presztízsgyőzelem volt. (…) Jupp ismer engem, két közös évünk volt már együtt. A hét folyamán jól dolgoztam, 90 perc viszont még nehézkes, nem akartunk kockátatni. De nagyszerű volt, jól éreztem magam a pályán.


Corentin Tolisso: Ez a csapat győzelme volt. A 0-3 után feltétlenül nyerni akartunk. Tavaly már a Lyonban is bemutattam, hogy gólveszélyes tudok lenni. Örülök, hogy ezúttal is sikerült. Két gól egy meccs alatt az természetesen egy elég klassz dolog.


Unai Emery: Elsők lettünk a csoportban, ez volt a célunk. Ma nem minden úgy alakult, ahogy az öltözőben megbeszéltük. Részben elégedett vagyok, részben nem. Nagyon nehéz csoport volt ez a Bayern München társaságában, úgyhogy elégedettek lehetünk. Két végső esélyes csapat mérkőzött. (…) Nem érdemeltünk vereséget. Megvoltak a lehetőségeink, de nem értékesítettük őket, főleg Neymar az egyik helyzetnél. Soha nem aggódon és még az első félidőt látva is magabiztos vagyok.  A legfontosabb a csoportelsőség.


Julian Draxler: Az első félidőben nem voltunk annyira jók, mint Párizsban, a Bayern most fölényesebb volt, de a 90 perc alatt nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A Bayern megérdemelten győzött. Jól csinálták, látszik, hogy még mindig Európa legjobbjai közé tartoznak. Nem örülünk a vereségnek, a csoporgyőzelemnek viszont igen. Reménykedünk egy könnyebb sorsolásban.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top