Akadémia

Youth League: Sima győzelem a PSG ellen, csoportelsők lettünk

A Bayern U19-es csapata egy sima 3-1-es győzelemmel biztosította be az UEFA Youth League B-csoportjának első helyezsét, a müncheniek először lesznek ott a sorozat kieséses szakaszában. 

Wintzheimer, Götze és Batista Meier öröme.

Sebastian Hoeness játékosai veretlenül, négy győzelemmel és két döntetlennel jutottak tovább a 16 közé, ez csak a Barcelona fiataljainak sikerült. „Nagy gratuláció a csapatnak és Sebastian Hoeness edzői stábjának. Az U19-eseink eddig nagyszerű szezont játszanak. Az ilyen erős ellenfelekkel szembeni veretlen továbbjutás óriási teljesítmény. Klubként büszkék lehetünk erre” – nyilatkozta Jochen Sauer, az FC Bayern Campus vezetője.

A párizsiak kezdték veszélyesebben a meccset, a Bayern viszont hamar átvette a játék irányítását, a 16 éves Batista Meier egy kapufája után és egy szép lefordulást követően Manuel Wintzheimernek adott szép gólpasszt, a 19 éves német támadó kiváló ütemben helyezte a labdát a kapuba. Nem sokkal a félidő előtt Shabani növelte tovább az előnyt, Wintzheimer átadását váltotta gólra. A meccs jegyzőkönyve szerint a második félidőben többet próbálkozgattak a párizsiak, de a befejezéseknél csak ritkán jelentettek veszélyt a bravúros védéseket is bemutató Hoffmann kapujára. A Bayern tíz perccel a vége előtt három gólos előnyre tett szert, Adrian Fein 18 méterről tüzelt a kapuba. A 88. percben végül visszaállt a két gólos különbség, Postolachi szépítőgóljával 3-1 lett a vége.

A nyolcaddöntő sorsolására február 9-én kerül sor, míg az első meccseket ugyanezen hónap 20.-ai és 21.-ei napján játsszák majd.

Sebastian Hoeness:  „Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra! Csoportelsők lettünk és ott vagyunk a nyolcaddöntőben, és még annál is többet akarunk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk és ezáltal korán megszereztük a vezetést is. A szünet után sem volt veszélyben a győzelem. Összességében elégedettek lehetünk!”

Így álltunk fel (5-3-2):

Hoffmann – Rausch, Götze, Mai, Nitzl, Köhn – Fein (83. Zaiser), Dorsch, Shabani – Wintzheimer (68. Evina), Batista Meier (74. Tillman)

Gólok: 1:0 Wintzheimer (24.), 2:0 Shabani (39.), 3:0 Fein (80.), 3:1 Postolachi (88.)

A csoport végeredménye: 


1-0 Wintzheimer


2-0 Shabani


3-0 Fein

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top