Bajnokok Ligája

Jupp: Csapatjátékkal lehet a BL-t megnyerni

Heynckes bőbeszédű sajtótájékoztatót tartott a PSG elleni meccs kapcsán.

A változásokról, mióta átvette a csapatot: Nem szeretnék többet a múltról beszélni. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy minden edzőnek megvan a saját filozófiája. Nagyon pozitív az atmoszféra, nem csak a csapaton belül, összességében is. Azt hiszem, hogy ebből nagyon sok erőt, motivációt és kedvet meríthetünk.

A csapatról: Ha valaki összehasonlítja az Anderlecht és a Hannover elleni második félidőnket, az láthatja, hogy a csapat egyre jobb fejlődésen megy keresztül. A Hannover elleni meccs előtt végre újra normális edzéshetünk volt és ezt hétvégén jól ki is tudtuk használni. Pár sérültünk visszatért. Mindig az volt a probléma, hogy sokat kellett kísérleteznem, főleg a támadószekcióban. Szombaton láthatták, Thomas Müller milyen fontos is a Bayern számára. Müller és Ribry személyében most újra két topjátékosunk áll rendelkezésünkre elől.

A csoportelsőség lehetőségéről: Ha mindkét csapat ugyanúgy állna a tabellán és a gólarány is megegyezne, akkor mondhatnám azt, hogy a csoportelsőség a cél. De nem szabad ennyire elbizakodottnak lennünk, ez a meccs a presztízsről szól, hogy elfeledtessük az első mérkőzést, hogy szinten legyünk azzal a csapattal, amely tavaly fél milliárd eurót fektetett be. A német csapatok számára mindig nehezebb dolog lesz gazdaságilag lépést tartani. De magabiztos vagyok abban, hogy egy kellemes estét szerzünk a szurkolóink számára. Meg akarjuk mutatni, hogy csakúgy mint korábban, most is Európa nagycsapatai közé tartozunk.

A PSG szárnyalásáról: Azt hiszem, ez a foci fejlődése, a világ egyre inkább felgyorsul. Minden nehezebb lesz, a politikai helyzet mindig csak nehezebb. De ez még nem jelenti azt, hogy ezek a csapatok Bajnokok Ligája győztesek is lesznek. A csapatot kivételes játékosok alkotják, de csapatként is egységesnek kell lenniük. A játékosoknak kölcsönösen tisztelniük lell egymást. A tapasztalatom azt súgja, hogy a Bajnokok Ligáját azok a csapatok fogják megnyerni, akik rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. Csapatmunkával tudod megnyerni a BL-t, nem csak szupersztárokkal.

A meccs szerepéről: Természetesen a 0-3-mas párizsi eredménynek pszichológiai szerepe is van, de holnap nem arról döntünk, ki jusson tovább a nyolcaddöntőből. A döntő az lesz, hogy a csapatom februárban, márciusban, áprilisban és májusban jó állapotban legyen, hogy mindenki fitt legyen, a berögződések funkcionáljanak. Nyilván győzni és jól akarunk játszani holnap, de a túloldalon ott lesz egy kiváló ellenfél egy nagyszerű edzővel. A PSG nem csak egyéni játékosokból áll.





Comanról: Kingsley Coman már megmutatta, hogy mekkora tehetség, hogy milyen gyors, a Lipcse ellen, amikor sokat szabálytalankodtak vele szemben, a mentalitását is bizonyította. Az elmúlt hetekben sokat fejlődött. Fontos, hogy elfogadjuk és tiszteljük a játékosok teljesítményét, főleg azokét, akik még nem sajátították el olyan jól a nyelvet Corentin esetében ugyanez igaz. Akkor egyszerűen jobban játszanak.

A keretről: Ugyanazzal a kerettel készülünk, mint a Hannover ellen.

Neymar és a többiek megállításáról: Ez csak közös erővel megy. Neymart ismerem a legjobban, mert az elmúlt években gyakran néztem a Barcelonát. Ismerem az erősségeit. Ő egy jól cselező, veszélyes, kreatív játékos, aki az összjátékból is szívesen veszi ki a részét. Megpróbáljuk kollektíven hatástalanítani. 2013-ban Messi és Iniesta ellen sem volt egyszerű, de ők is csak emberek. Ráadásul a mi támadóink sem olyan rosszak.

Lehet-e Comanból Ribéry utód? Udvarias és tiszteletteljes embernek ismerem őt, illetve olyan óriási képességekkel rendelkezik, amelyet még tökéletesítenie kell. Egy igazán nagy játékoshoz a személyisége is hozzátartozik, Coman még nagyon fiatal és még sokat kell érnie, de képes lehet rá. Ribéry előreláthatóan 1-2 éven belül befejezi a karrierjét, Kingsley természetesen lehet az ő utódja.

Jamesről: Kolumbiában ő egy hős és most boldog, hogy olyan edzője van, aki beszéli az anyanyelvét. Egyre jobban beilleszkedik, de ez a folyamat még tart nála. Más a nyelv, más a futball, az ételek. De egyre jobban észrevehető, hogy jól érzi magát itt. Egyre jobban játszik és ez örvendetes. A futóteljesítménye nagyon jó, igyekszik pótolni a hiányosságait. Ha holnap egészségesen jön az edzésre, játszani fog.

A PSG-ről: Szuper edzőjük van, megpróbálnak csúcsjátékosokból csúcscsapatot formálni. A BL favoritjai közé tartoznak, de vannak mások is, akik megkövetelik ezt maguknak.

Ribéryről: Három-négy hete részlegesen edzett a csapattal, de múlt héten teljes erőbedobással tréningezhetett. Hétvégén kerettag volt és pár percet játszhatott is. Alapesetben soha nem csinálom ezt, legalább 20 percre küldök pályára valakit. De Francknak megígértem, mert feltétlenül játszani akart és nagyon örült annak a pár percnek. Holnap ott lesz a keretben, de hogy hogyan állítom fel a kezdőt, az Thomas Müller helyzetétől függ. Comannak kisebb panaszai vannak, meglátjuk képes lesz-e a játékra. Azokat a játékosokat jelölöm a csapatba, akiknél nem látok kockázatot.

Coman: Ez egy üzenet lehet egész Európa számára

A PSG elleni szuperrangadó kapcsán Coman és Süle állt a sajtó rendelkezésére. Carlo Ancelottiról: Soha nem volt vele problémám, a hírek nem igazak. Már korábban is ismertem őt. A PSG elleni vereségről: Nem olvasom a német hírlapokat. A PSG elleni vereség semmit sem változtatott, keményen fogunk dolgozni a legjobb eredmény eléréséért.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top